«Ρίχνει» το… YouTube το βίντεο με το τρολάρισμα της Κίνας στον Τραμπ (video)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Μαΐου 2020 11:08 «Ρίχνει» το… YouTube το βίντεο με το τρολάρισμα της Κίνας στον Τραμπ (video)

Ένα βίντεο μικρότερο των δυο λεπτών, η Κίνα κοροϊδεύει χωρίς… αύριο τον Ντόναλντ Τραμπ και επιχειρεί να «πετάξει» από πάνω της κάθε κατηγορία που έχει ακουστεί σε βάρος της για τον κορωνοϊό. Μέσα σε τέσσερις μέρες έχει περισσότερα από ένα εκατ. views και έχει φτάσει… παντού.

Το βιντεάκι έχει τίτλο Once upon a virus (Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ιός) είναι… κινούμενα σχέδια και πρωταγωνιστούν δυο Lego: ένας Κινέζος με παραδοσιακή ενδυμασία και το… Άγαλμα της Ελευθερίας. Και το πινγκ πονγκ ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ, είναι ξεκαρδιστικό. Είναι βέβαια η οπτική του Πεκίνου…  

Η αυλαία ανοίγει για να αποκαλυφθεί μια σκηνή στην οποία βρίσκονται δύο φιγούρες Lego, ο Κινέζος μαχητής που φορά μάσκα και το Άγαλμα της Ελευθερίας.

“Ανακαλύψαμε έναν νέο ιό”, λέει ο μαχητής. “Ε, και;”, απαντά το Άγαλμα της Ελευθερίας. “Είναι απλώς μια γρίπη”, αποτυπώνοντας τις απαντήσεις του Ντόναλντ Τραμπ κατά καιρούς σχετικά με τον κορωνοϊό.

Καθώς ο μαχητής εκδίδει προειδοποιήσεις για τον ιό και απαριθμεί τις βασικές ημερομηνίες στην εξέλιξη της επιδημίας στην Κίνα, το Άγαλμα της Ελευθερίας απαντά με απαξίωση, όπως έκανε αρχικά και ο Τραμπ στις συνεντεύξεις Τύπου όταν υποβάθμιζε τη σοβαρότητα της ασθένειας.

“Ακούτε τι λέτε;”, ρωτά ο μαχητής καθώς το Άγαλμα της Ελευθερίας αρχίζει να γίνεται κόκκινο από τον πυρετό και του βάζουν ορό. “Έχουμε πάντα δίκιο, αν και αντιφάσκουμε”, απαντά το Άγαλμα.

“Αυτό αγαπώ σε εσάς τους Αμερικάνους, τη συνέπειά σας”, λέει ο μαχητής.

Από τις 29 Απριλίου, όταν ανέβηκε στο επίσημο κανάλι του Xinhua στο YouTube, το βίντεο έχει περισσότερα από ένα εκατομμύριο views, ενώ το έχουν αναρτήσει στο Twitter και Κινέζοι διπλωμάτες.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι παραπλάνησε την παγκόσμια κοινότητα για τη σοβαρότητα της επιδημίας, ενώ υπάρχουν διάφορες εκκλήσεις για τη διενέργεια διεθνούς έρευνας για την προέλευση του ιού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι σίγουρος ότι ο ιός SARS-CoV-2 προήλθε από κινεζικό εργαστήριο, όμως αρνήθηκε να δώσει αποδείξεις για τον ισχυρισμό του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση