Γάμοι με μόλις 6 προσκεκλημένους στην Αίγυπτο - Μέσα στον Μάιο ανοίγουν τα ξενοδοχεία στη Χώρα του Νείλου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Μαΐου 2020 12:18 Γάμοι με μόλις 6 προσκεκλημένους στην Αίγυπτο - Μέσα στον Μάιο ανοίγουν τα ξενοδοχεία στη Χώρα του Νείλου

Διακόσια εβδομήντα δύο νέα κρούσματα ανεβάζουν σε 6.456 τα κρούσματα της COVID-19 στη χώρα.

Η Κοπτική Εκκλησία ανοίγει τις πόρτες της στην τέλεση γάμων, όμως με αυστηρούς περιορισμούς.

Οι νυμφευόμενοι θα πρέπει να υπογράφουν βεβαίωση με την οποία να αποδέχονται ότι η μέγιστη επιτρεπόμενη παρουσία των προσκεκλημένων τους στο χώρο της εκκλησίας δε θα υπερβαίνει τα έξι άτομα.

Το μυστήριο θα τελούν ένας ιερέας και ένας διάκονος ενώ θα παρευρίσκεται μόνο το απαραίτητο προσωπικό της εκκλησίας.

Τέλος, θα προβλέπονται όλα τα προληπτικά υγειονομικά μέτρα και οι απαραίτητες αποστάσεις.

Τέλος οι ναργιλέδες

Τους πελάτες τους θα αρχίσουν να υποδέχονται τα αιγυπτιακά ξενοδοχεία από τις προσεχείς εβδομάδες με μέγιστη επιτρεπτή πληρότητα 25%, ποσοστό που θα αυξηθεί στο 50% από την 1η Ιουνίου.

Ωστόσο το άνοιγμα αυτό για τον εσωτερικό τουρισμό θα περιλαμβάνει και πολλούς νέους κανόνες λόγω του κορωνοϊού, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων Χάλιντ Ελ Ανάνι, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Μουστάφα Μαντμπούλι, την Υπουργό Υγείας Χάλα Ζάγιεντ και τον Υπουργό Πολιτικής Αεροπορίας Μοχάμεντ Ναμπάρ Ενάμπαχ, θα τηρούνται αυστηροί υγειονομικοί κανόνες σε κάθε ξενοδοχειακό κατάλυμα στην Αίγυπτο.

Ένα από τα μέτρα θα είναι ότι το κάθε ξενοδοχείο θα διαθέτει έναν όροφο αποκλειστικά για την απομόνωση τυχόν κρουσμάτων με κορωνοϊό, σε περίπτωση που υπάρξουν εντός του ξενοδοχείου ή έστω για τον σκοπό αυτό θα διατίθεται ένα μικρό ξενοδοχείο σε κάθε μεγάλη τουριστική περιοχή.

Κάθε αποσκευή των πελατών θα απολυμαίνεται τόσο κατά την άφιξη όσο και την αναχώρησή τους, ενώ κάθε πελάτης θα θερμομετρείται σε κάθε είσοδό του στον χώρο.

Θα παρέχονται υπηρεσίες ημερήσιας παραμονής, θα απαγορεύονται όμως προς το παρόν μεγάλες εκδηλώσεις (συνέδρια και κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις).

Στα εστιατόρια, τα μενού θα είναι προκαθορισμένα, θα απαγορεύονται οι μπουφέδες, ενώ θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις 2 μέτρων από τραπέζι σε τραπέζι και ενός μέτρου από άτομο σε άτομο στο ίδιο τραπέζι, με ανώτατο όριο της κάθε οικογένειας τα έξι άτομα.

Οι ναργιλέδες απαγορεύονται.

Τέλος, όλοι οι υπάλληλοι θα υποβάλλονται σε συνεχή τεστ για τον Covid-19.

429 συνολικά οι θάνατοι

Με 272 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, τα συνολικά κρούσματα στην Αίγυπτο από τον κορονοϊό έφτασαν τα 6.456.

Παράλληλα, με 14 νέους θανάτους από επιπλοκές της COVID-19, ο αριθμός των νεκρών από τη νόσο έφθασε στην Αίγυπτο τους 429.

Μέχρι σήμερα, 1.562 άνθρωποι έχουν αναρρώσει πλήρως από τον φονικό ιό, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της χώρας, ενώ 2.041 παρουσιάζονται πλέον αρνητικοί στον ιό.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι προβλέπει να χαλαρώσει τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανίου στις 24 Μαΐου.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση