Η Τουρκία "ζητάει και τα ρέστα"...μετά την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Υπουργού Άμυνας Παναγιωτόπουλου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Μαΐου 2020 16:24 Η Τουρκία "ζητάει και τα ρέστα"...μετά την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Υπουργού Άμυνας Παναγιωτόπουλου

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Ελλάδα ότι μεγαλοποιεί το θέμα και προκαλεί ένταση.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, όχι μόνο δεν παραδέχθηκε την παρενόχληση του ελικπτέρου του Ελληνα υπουργού Άμυνας αλλά ζητάει και "τα ρέστα". Μία μετά μετά το επεισόδιο με το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου κατηγόρησε την Αθήνα ότι...υπερβάλει.

Και όχι μόνον αρνείται την παρενόχληση, αλλά "κατηγορεί" την Ελλάδα ότι "μεγαλοποιεί" το περιστατικό κι έτσι δημιουργεί ένταση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Ακσόι υποστήριξε πως είναι ανυπόστατος ο ισχυρισμός περί παρενόχλησης του ελληνικού ελικοπτέρου.

"Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εκτέλεσαν πτήσεις ρουτίνας στο Αιγαίο, είπε, και δεν έχει γίνει παρενόχληση του ελικοπτέρου του Ελληνα υπουργού Άμυνας", είπε ο Ακσόι.

Και για να ενισχύσει την άποψή του- που διαψεύδεται όμως από φωτογραφικά ντοκουμέντα- πρόσθεσε

"Η προσπάθεια κλιμάκωσης της έντασης με την δραματοποίηση πτήσεων ρουτίνας στο Αιγαίο, δεν προσφέρει κάτι στην Ελλάδα. Αντιθέτως τα θέματα αυτά μπορούν να τεθούν στα πλαίσια των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που έχουν ξεκινήσει ανάμεσα στα Υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών", δήλωσε ο κ. Ακσόϊ.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση