Η Τουρκία έστειλε ιατρικό εξοπλισμό στην Μ. Βρετανία - Κρίθηκε όμως ακατάλληλο και επιστρέφεται

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020 16:06 Η Τουρκία έστειλε ιατρικό εξοπλισμό στην Μ. Βρετανία - Κρίθηκε όμως ακατάλληλο και επιστρέφεται

Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα αγγλικά νοσοκομεία.

Ένα φορτίο με 84 τόνους ιατρικού εξοπλισμού ατομικής προστασίας που έφτασε από την Τουρκία στο Ηνωμένο Βασίλειο τελικά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και επιστρέφεται. Το φορτίο όπως αναφέρει ο Σκάι, έφθασε με καθυστέρηση, προκαλώντας επικρίσεις σε βάρος της κυβέρνησης Τζόνσον. Τελικά όμως και παρά τις προσδοκίες, δεν μπορεί τελικά να χρησιμοποιηθεί από τα νοσοκομεία της χώρας ,διότι δεν πληροί τα βρετανικά κριτήρια ποιότητας και ασφαλείας.

Το φορτίο, όπως αναφέρει ο Θανάσης Γκαβός, περιλάμβανε μεταξύ άλλων 400.000 ιατρικές ρόμπες και η άφιξή του είχε αναγγελθεί από την κυβέρνηση ως απάντηση στις καταγγελίες γιατρών και νοσηλευτών στη Μ. Βρετανία για έλλειψη βασικών αναλώσιμων υλικών προστασίας.

Τελικά, έφτασε επιτέλους στη Μ. Βρετανία στις 22 Απριλίου, αφού βρετανικό πολεμικό αεροσκάφος είχε σπεύσει στην Τουρκία για να γίνει πιο γρήγορα η μεταφορά.

Οι επιθεωρητές των αρμοδίων υγειονομικών υπηρεσιών όμως, έκριναν το φορτίο ακατάλληλο, και το τα υλικά πάνε για επιστροφή...

Πηγές: thetoc.gr, ΣΚΑΙ
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση