Για μπάνιο και τζόκινγκ οι Ισπανοί σήμερα - Άνοιξαν για λίγες ώρες τις παραλίες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Μαΐου 2020 15:03 Για μπάνιο και τζόκινγκ οι Ισπανοί σήμερα - Άνοιξαν για λίγες ώρες τις παραλίες

Άνοιξαν για 4 ώρες οι παραλίες στη Βαρκελώνη - Στους 26.070 οι νεκροί.

Οι παραλίες στη Βαρκελώνη άνοιξαν σήμερα για λίγες ώρες, από τις 06:00-10:00 προκειμένου ο κόσμος να μπορέσει να κάνει μπάνιο και τζόκινγκ, σε μια ένδειξη επιστροφής στην κανονικότητα.

Η ισπανική κυβέρνηση θα αποφασίσει σήμερα σε ποιες περιοχές θα ανοίξουν τα μπαρ, τα εστιατόρια και οι χώροι λατρείας στην επόμενη φάση της σταδιακής εξόδου από το lockdown, αν και δεν αναμένονται ιδιαίτερες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις περιοχές της Μαδρίτης και της Καταλονίας.

«Αυτό είναι ελευθερία. Το να μπορώ να πάω στη θάλασσα και να κολυμπήσω – για μένα, αυτό είναι τέλειο» δήλωσε, χαμογελώντας και φορώντας το μαγιό της, η κολυμβήτρια Μάρτα Τόρεντς.

Η Ισπανία είναι μια από τις πλέον πληγείσες χώρες στον κόσμο, καθώς 26.070 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι περιοχές της Μαδρίτης και της Καταλονίας, όπου βρίσκεται η Βαρκελώνη, αντιστοιχούν περίπου στο μισό όλων των καταγεγραμμένων κρουσμάτων.

«Υπάρχουν δύο περιοχές που έχουν πληγεί πιο σοβαρά από την επιδημία -η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη- και είναι πιθανόν λογικό στις δύο αυτές περιοχές η έξοδος να γίνει με πιο αργό ρυθμό», δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Η κυβέρνηση χαλάρωσε τους περιορισμούς αυτή την εβδομάδα, καθώς επιτρέπεται η άθληση σε εξωτερικούς χώρους και η λειτουργία μικρών επιχειρήσεων, όπως κομμωτήρια, με σεβασμό στους περιορισμούς κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Στην επόμενη φάση θα μπορούν να ανοίξουν μπαρ, εστιατόρια και χώροι λατρείας με περιορισμούς στον αριθμό των ατόμων.

Στην τέταρτη και τελευταία φάση, που αναμένεται γύρω στα τέλη Ιουνίου, θα ανοίξουν οι παραλίες για ηλιοθεραπεία και θα χαλαρώσουν περαιτέρω οι περιορισμοί σε καταστήματα και εστιατόρια αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση