Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επικίνδυνο τουρκικό δημοσίευμα: “Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνεργάτης του Γκιουλέν”

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020 12:01 Επικίνδυνο τουρκικό δημοσίευμα: “Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνεργάτης του Γκιουλέν”

Έντονη ανησυχία επικρατεί στο Φανάρι μετά το δημοσίευμα του τουρκικού περιοδικού “Gerçek Hayat”, στο οποίο στοχοποιείται -μεταξύ άλλων- ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ως συνεργάτης του Φετουλάχ Γκιουλέν. 

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, το δημοσίευμα κατηγορεί πολλά μέλη της μειονότητας, μεταξύ των οποίων και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ότι βοήθησαν τον Φετουλάχ Γκουλέν, να διοργανώσει το πραξικόπημα στην Τουρκία κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016.

Μάλιστα το δημοσίευμα έχει και φωτογραφίες των ατόμων που κατηγορεί, όπου και διακρίνεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Πατριαρχείο: Κίνδυνος για ρατσιστικές επιθέσεις και βεβηλώσεις

Με ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταγγέλλει πως το δημοσίευμα στοχοποιεί μέλη της κοινότητας και θρησκευτικούς ηγέτες με αναληθείς ισχυρισμούς. Επιπλέον, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τον πολύ μεγάλο κίνδυνο να εκδηλωθούν ρατσιστικές επιθέσεις και βεβηλώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από μόλις δύο ημέρες, σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση σε Αρμένικη Εκκλησία, με τον δράστη να ισχυρίζεται ότι η αρμενική κοινότητα φταίει για τον κορωνοϊό.

Πηγή: newsit.gr