Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Μειώθηκαν οι νεκροί, 830 σε ένα 24ωρο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Μαΐου 2020 09:13 Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Μειώθηκαν οι νεκροί, 830 σε ένα 24ωρο

Υπολογίζεται ότι θα καταμετρούν 103.000 θανάτους ως την 30ή Μαΐου.

Ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ παρέμεινε κάτω από τους 900 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με 830 νεκρούς να καταγράφονται τις 24 ώρες ως χθες Δευτέρα στις 20:30 (τοπική ώρα· στις 03:30 σήμερα Τρίτη ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Την προηγουμένη, στις ΗΠΑ είχε καταγραφεί ημερήσιος απολογισμός 776 θανάτων, σύμφωνα με τους αριθμούς της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης, που ανανεώνονται συνεχώς.

Είναι πάντως πολύ νωρίς για να ειπωθεί εάν αυτή η επιβράδυνση αποτελεί πραγματικά τάση.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ωστόσο παρά τη μείωση συνεχίζει να γίνεται ολοένα βαρύτερος στην αμερικανική επικράτεια: χθες Δευτέρα ξεπέρασε τους 80.000 νεκρούς.

Οι ΗΠΑ είναι, με βάση τους επίσημους απολογισμούς, η χώρα που έχει δεχθεί το πιο βαρύ χτύπημα από την πανδημία, τόσο σε αριθμό νεκρών, όσο και αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων μόλυνσης (σε απόλυτους αριθμούς, όχι δηλαδή κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό). Η πόλη της Νέας Υόρκης θρηνεί μόνη της το ένα τέταρτο των θυμάτων, σχεδόν 20.000 νεκρούς.

Ο νεοϋορκέζικος απολογισμός ενδέχεται μάλιστα να είναι υποτιμημένος κατά αρκετές χιλιάδες, επισήμαναν χθες Δευτέρα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Ξεπεράστηκε το φράγμα των 50.000 θανάτων

Το φράγμα των 50.000 θανάτων ξεπεράστηκε στις ΗΠΑ πριν από δυόμισι εβδομάδες, την 24η Απριλίου.

Η χώρα εκφράζονται φόβοι ότι θα καταμετρά 103.000 θανάτους ως την 30ή Μαΐου, δείχνει ο μέσος όρος 20 επιδημιολογικών μοντέλων όπως τον υπολόγισαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.

Μολονότι η πανδημία μοιάζει να έχει μπει σε φάση ύφεσης στη Νέα Υόρκη, νέες εστίες εμφανίζονται αλλού, όπως στην περιοχή της πρωτεύουσας, της Ουάσινγκτον.

Κατά τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στις ΗΠΑ έχουν διαγνωστεί 1,34 εκατ. κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

"Έχουμε αναπτύξει δυναμικότητα" για την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ "απαράμιλλη παγκοσμίως", τόνισε χθες Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ, υπογραμμίζοντας πως στη χώρα του έχουν γίνει "9 εκατομμύρια" τέτοιες εξετάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ