Ο «δαίμονας» του Τραμπ, Φάουτσι προειδοποιεί: «Αν ανοίξει η οικονομία στις ΗΠΑ νωρίς θα πεθάνουμε όλοι»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Μαΐου 2020 10:13 Ο «δαίμονας» του Τραμπ, Φάουτσι προειδοποιεί: «Αν ανοίξει η οικονομία στις ΗΠΑ νωρίς θα πεθάνουμε όλοι»

Την ώρα που οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 80.000 νεκρούς από τον κορωνοϊό και ο Τραμπ προσπαθεί με νύχια και με δόντια να δείξει ότι όλα πάνε καλά, ο κορυφαίος επιδημιολόγος προσπαθεί να βάλει φρένο στις προσπάθειες του αμερικανού Προέδρου.

Δραματικούς τόνους θα χρησιμοποιήσει ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, στην Γερουσία για τον κορωνοϊό. Ο άνθρωπος που συμμετέχει στην ομάδα των συμβούλων του Λευκού Οίκου για την πανδημία, θα προειδοποιήσει κατά του κινδύνου να ανοίξει πολύ γρήγορα η οικονομία των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι αυτό θα προκαλέσει “ανώφελα δεινά και θανάτους”.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι δηλώσεις του αυτές θα γίνουν την ώρα που οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει περισσότερες από 1,35 εκατομμύρια μολύνσεις από την covid-19 και περισσότερους από 80.000 θανάτους, ενώ παγκοσμίως τα κρούσματα πλησιάζουν τα 4,2 εκατομμύρια και οι θάνατοι ξεπερνούν τους 285.000.

“Αν παραλείψουμε κάποια σημεία των συστάσεων για το ‘Ανοίγουμε την Αμερική Ξανά’, τότε υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν πολλές εστίες στη χώρα”, ανέφερε η εφημερίδα της ότι έγραψε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών σε email του.

“Δεν θα έχει μόνο αποτέλεσμα ανώφελα δεινά και θάνατο, αλλά θα αποτελέσει και πισωγύρισμα στην προσπάθειά μας να επιστρέψουμε στην κανονικότητα”, πρόσθεσε ο Φάουτσι.

Οι κίνδυνοι που ενέχει το πρόωρο άνοιγμα της οικονομίας θα είναι το βασικότερο μήνυμα του Φάουτσι προς την επιτροπή Υγειονομικής Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων.

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλος και γαμπρός του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στο Fox News ότι οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει 9,3 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό, εκ των οποίων τα 394.000 έγιναν χθες Δευτέρα.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση