Τουρκία: Απαγόρευσε ανεφοδιασμό σε πτήση με ιατρικό εξοπλισμό με προορισμό την Κύπρο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020 16:59 Τουρκία: Απαγόρευσε ανεφοδιασμό σε πτήση με ιατρικό εξοπλισμό με προορισμό την Κύπρο

Δεν έδωσε άδεια στον πιλότο του αεροσκάφους να εισέλθει στον εναέριο της χώρο.

Προβλήματα αντιμετώπισε, όπως μεταδίδει ο "Φιλελεύθερος", η πτήση που μεταφέρει ιατρικό εξοπλισμό από την Κίνα προς την Κύπρο.

Σύμφωνα με το δημοσιευμα η Τουρκία δεν έδωσε άδεια στον πιλότο του αεροσκάφους να εισέλθει στον εναέριο της χώρο, με αποτέλεσμα να κατευθυνθεί σε αεροδρόμιο της Μόσχας στη Ρωσία, προκειμένου να ανεφοδιαστεί με καύσιμα.

Το αεροσκάφος αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο απόψε στις 20.30, αντί στη 13.30 το μεσημέρι που αρχικά αναμενόταν και μεταφέρει 36 τόνους ιατρικού εξοπλισμού, περιλαμβανομένων προστατευτικές στολές, καλύμματα παπουτσιών, χειρουργικές στολές μονής χρήσης και προστατευτικές μάσκες.

Πρόκειται για αεροσκάφος τύπου Boeing 777 της ρωσικής εταιρείας Azur Air, με νηολόγιο VQ-BZY, το οποίο ενώ πετούσε στα όρια των Fir Γεωργίας και Ρωσίας, λίγο πριν εισέλθει στο Fir Τουρκίας, διέκοψε την πορεία του κάνοντας γύρους στην περιοχή για 15 λεπτά περίπου και μετά άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς την Μόσχα, όπου και η βάση του και όπου προσγειώθηκε λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι.

Πηγή: Philenews

Προσαρμοσμένη αναζήτηση