Η μακροβιότερη σειρά στον κόσμο, που προβάλλεται επί 51 χρόνια, σταμάτησε λόγω κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 18:55 Η μακροβιότερη σειρά στον κόσμο, που προβάλλεται επί 51 χρόνια, σταμάτησε λόγω κορωνοϊού

Η μακροβιότερη σειρά στον κόσμο, το ιαπωνικό anime Sazae-san που προβάλλεται από το 1969, διακόπτεται λόγω της πανδημίας

Το τηλεοπτικό δίκτυο που μεταδίδει τη μακροβιότερη σειρά animation στον κόσμο ανακοίνωσε ότι θα στραφεί από την επόμενη εβδομάδα στις επαναλήψεις επεισοδίων καθώς η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε διακοπή της παραγωγής.

Το Sazae-san, μια σειρά anime που προβάλλεται κάθε Κυριακή βράδυ και μεταδίδεται από το 1969, δεν θα έχει νέα επεισόδια στο εγγύς μέλλον. Από αυτήν την Κυριακή, το Fuji TV θα αρχίσει να προβάλει επαναλήψεις επεισοδίων που προβλήθηκαν πριν από δύο χρόνια.

Βασισμένο σε μια σειρά manga του Machiko Hasegawa, το Sazae-san είναι μία από τις πιο μακροχρόνιες τηλεοπτικές εκπομπές στην ιστορία, με περισσότερα από 2.500 επεισόδια, καθένα από τα οποία αποτελείται από τρεις ξεχωριστές ιστορίες. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τη Γιαπωνέζα Sazae-san, την οικογένειά της και τις διάφορες φάσεις της ζωής. Με τόσα πολλά επεισόδια, η σειρά έχει τη δυνατότητα να απεικονίζει πολλά παραδοσιακά έθιμα και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στη σύγχρονη Ιαπωνία, αν και είναι αξιοσημείωτο το ότι δεν παρουσιάζει την πρόοδο στην τεχνολογία.

Η σειρά Sazae-san θεωρείται μία πάντα παρούσα πτυχή του ιαπωνικού πολιτισμού που έχει παγώσει στον χρόνο, οπότε για πολλούς η διακοπή της παραγωγής της θα αιφνιδιάσει, όπως καμία άλλη τηλεοπτική εκπομπή. Εκπρόσωπος της σειράς του Fuji TV δήλωσε στο Reuters ότι είναι η πρώτη φορά που ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός έπρεπε να καταφύγει σε επαναλήψεις από το 1975, όταν η Ιαπωνία αντιμετώπιζε τις επιπτώσεις της κρίσης πετρελαίου.

Η σειρά Sazae-san, φυσικά, δεν είναι η μόνη εβδομαδιαία ιαπωνική τηλεοπτική εκπομπή που διαταράσσεται λόγω της πανδημίας του COVID-19. Η δημοφιλής δραματική σειρά του Fuji TV και και του Netflix Terrace House, για παράδειγμα, σταμάτησε για έναν μήνα.

 

πηγή: gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση