Μέρκελ και Μακρόν συμφώνησαν για “Ταμείο Ανάκαμψης” ύψους 500 δισ.!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 19:20 Μέρκελ και Μακρόν συμφώνησαν για “Ταμείο Ανάκαμψης” ύψους 500 δισ.!

Όπως μεταδίδουν ανταποκριτές διεθνών ΜΜΕ, οι πόροι του Ταμείου θα αντληθούν με κοινή έκδοση χρέους και θα διανεμηθούν κατά προτεραιότητα «στις χώρες που έχουν υποφέρει περισσότερο», όπως δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ.

Ευρωπαϊκό «ταμείο ανάκαμψης» ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ εισηγούνται η Καγκελάριος της Γερμανίας Μέρκελ και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν, με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Οι δύο ηγέτες είχαν νωρίτερα τηλεδιάσκεψη.

Όπως μεταδίδουν ανταποκριτές διεθνών ΜΜΕ, οι πόροι του Ταμείου θα αντληθούν με κοινή έκδοση χρέους και θα διανεμηθούν κατά προτεραιότητα «στις χώρες που έχουν υποφέρει περισσότερο», δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος Πρόεδρος σημείωσε ότι η Ευρώπη πήρε τα μαθήματά της από την οικονομική κρίση και χαρακτήρισε σημαντικό βήμα προς τα εμπρός την Γαλλογερμανική πρωτοβουλία.

 

 

 

 

Με την προοπτική του καταμερισμού των βαρών να γίνει πιο απτή, τα ιταλικά ομόλογα σημείωσαν το μεγαλύτερο άνοδο από τον Μάρτιο με τις 10ετές αποδόσεις να μειώνονται έως και 20 μονάδες βάσης στο 1,68%. Το ασφάλιστρο κινδύνου έναντι των γερμανικών ομολόγων, το οποίο μειώθηκε στις ειδήσεις, μειώθηκε σε 216 μονάδες βάσης, το χαμηλότερο επίπεδο αυτού του μήνα. Το ευρώ ανέβηκε 0,6% στα 1,0887 $.

 

 

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την “εποικοδομητική πρόταση της Γαλλίας και της Γερμανίας” για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας μετά την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Η ντερ Λάιεν έκανε αυτήν την ανακοίνωση αφού η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην κοινή συνέντευξη Τύπου τους εισηγήθηκαν τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ταμείου ανάκαμψης “για την αλληλεγγύη και την ανάπτυξη” στην ΕΕ.

 

 

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση