Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαχητικό F-35A συνετρίβη στη Φλόριντα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020 21:30 Μαχητικό F-35A συνετρίβη στη Φλόριντα

Πανικός σε αεροπορική βάση στη Φλόριντα όπου ένα μαχητικό F-35 A της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας συνετρίβη, κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης. Σώθηκε, ευτυχώς, ο πιλότος του.

Το υπερσύγχρονο μαχητικό F-35A κατέπεσε κατά την προσγείωσή του, αφού εκτέλεσε προηγουμένως νυχτερινή πτήση ρουτίνας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η βάση Ένγκλιν στη Φλόριντα, όπου εκπαιδεύονται πολλοί Αμερικανοί πιλότοι.

Ο χειριστής του F-35A που συνετρίβη, κατάφερε να χρησιμοποιήσει το σύστημα αυτόματης εκτίναξης και βρίσκεται σε “σταθερή” κατάσταση, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα παραγωγής των F-35, της εταιρείας Lockheed Martin, είναι το ακριβότερο εξοπλιστικό πρόγραμμα στη στρατιωτική ιστορία των ΗΠΑ. Το κόστος του εκτιμάται στα 400 δισεκατομμύρια δολάρια για το Πεντάγωνο, που έχει ως στόχο την παραγωγή περίπου 2.500 τέτοιων αεροσκαφών εντός των επόμενων δεκαετιών.

Τα F35-A προορίζονται για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και το κόστος του καθενός εκτιμάται στα 85 εκατομμύρια δολάρια. Ένα μαχητικό F-22, της προηγούμενης γενιάς, συνετρίβη στις 15 Μαΐου σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από τη βάση του Ένγκλιν, ενώ πραγματοποιούσε δοκιμαστική πτήση. Και εκείνος ο πιλότος σώθηκε. Είναι σε εξέλιξη έρευνες για τα αίτια και των δύο ατυχημάτων.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ