ΗΠΑ: Άλλοι 1.255 θάνατοι από κορωνοϊό σε 24 ώρες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020 10:15 ΗΠΑ: Άλλοι 1.255 θάνατοι από κορωνοϊό σε 24 ώρες

Μεσίστια η αμερικανική σημαία στο Λευκό Οίκο.

Στις ΗΠΑ, τη χώρα που θρηνεί μακράν τα περισσότερα θύματα στον πλανήτη λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, καταγράφηκαν 1.255 επιπλέον θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες, κατά την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως το βράδυ χθες Πέμπτη.

Συνολικά, ο απολογισμός στη χώρα ανέρχεται σε 94.661 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1.576.542 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (+25.582 μολύνσεις από τις 20:30 της Τετάρτης ως την ίδια ώρα χθες [τοπική ώρα· 03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας]).

Δηλώσεις Τραμπ για τον κορωνοϊό

Ο Τραμπ, που αδημονεί να ξαναρχίσει την προεκλογική του εκστρατεία, είπε πως θέλει συγκεντρώσεις σε ανοικτούς χώρους. "Πρέπει να ξαναρχίσουμε τις συγκεντρώσεις", πράγμα που "νομίζω θα γίνει σύντομα", σημείωσε. Πέντε μήνες και κάτι πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Τραμπ βρίσκεται πολύ πίσω από τον Μπάιντεν, κατά δημοσκοπήσεις.

Κατά τον ένοικο του Λευκού Οίκου, θα μπορούσαν να γίνουν συγκεντρώσεις στη Φλόριντα, ή στη Τζόρτζια, "σε όποια ανοίξει πρώτη". "Θα μπορούσαμε να κάνουμε μεγάλες συγκεντρώσεις σε ανοικτούς χώρους ή να περιμένουμε να ανοίξουν κάποια από τα στάδια. Είναι απίστευτο πόσοι πολλοί μας ζητούν να ξαναρχίσουμε τις συγκεντρώσεις", συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν ανησυχεί για το επαπειλούμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ο Τραμπ ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να δώσει εντολή να επιβληθεί lockdown σε εθνικό επίπεδο σε τέτοια περίπτωση. "Θα σβήσουμε τις φωτιές. Δεν θα κλείσουμε την οικονομία. Θα σβήσουμε τις φωτιές", επέμεινε. "Το μόνιμο λοκντάουν δεν είναι στρατηγική για ένα υγιές κράτος ή μια υγιή χώρα. Η χώρα μας δεν φτιάχτηκε για να την κλειδώνουμε μέσα", συνέχισε. "Το μόνιμο λοκντάουν θα οδηγούσε σε καταστροφή για τη δημόσια υγεία. Για να προστατεύσουμε την υγεία του κόσμου πρέπει η οικονομία μας να λειτουργεί", έκρινε.

Αργότερα, ο Τραμπ γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι έδωσε εντολή η αμερικανική σημαία να κυματίζει μεσίστια για τρεις ημέρες, σε ένδειξη τιμής στη μνήμη των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι ΗΠΑ θρηνούν μακράν τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως εξαιτίας της COVID-19 — πάνω από 94.000, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση