Τουρκία: Ξανά τραγούδια από τα μεγάφωνα σε τζαμιά, μετά το "Bella Ciao" [βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020 16:23 Τουρκία: Ξανά τραγούδια από τα μεγάφωνα σε τζαμιά, μετά το "Bella Ciao" [βίντεο]

Την Πέμπτη το τραγούδι που ακούστηκε ήταν το "yuh yuh" της Σελντά Μπατζάν.

Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία, αφού τις τελευταίες δύο ημέρες, άγνωστοι παρεισέφρησαν στο σύστημα με το οποίο γίνεται το κάλεσμα για προσευχή, και μετέδωσαν από τους μιναρέδες τζαμιών της πόλης τραγούδια!

Την Πέμπτη το τραγούδι που ακούστηκε ήταν το "yuh yuh" της Σελντά ,ενώ την Τετάρτη από τα μεγάφωνα είχε ακουστεί το αντιφασιστικό "Bella Ciao".

Η τοπική διεύθυνση της Ντιγιανέτ, της τουρκικής Αρχής Θρησκευτικών Υποθέσεων, επιβεβαίωσε το περιστατικό με ανακοίνωση που αναρτήθηκε την Τετάρτη, στον λογαριασμό της στο Twitter και ανακοίνωσε πως άρχισε εσωτερική έρευνα ενώ κατέθεσε μήνυση στην αστυνομία.

Το Bella Ciao μεταδόθηκε αφού "άγνωστοι σαμποτάρησαν και παρεισέφρησαν παρανόμως στο σύστημα του καλέσματος για προσευχή", διευκρίνισε η Ντιγιανέτ.

Το τραγούδι που ακούστηκε την Πέμπτη:

Από την πλευρά του το γραφείο του Μουφτή της Σμύρνης ανακοίνωσε ότι το σχετικό σύστημα μετάδοσης του καλέσματος δεν θα λειτουργεί μέχρι νεωτέρας.

πηγή: thetoc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση