Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Ακόμα 1.260 νεκροί από κορωνοϊό! Ξεπέρασαν τις 95.000

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Μαΐου 2020 10:06 ΗΠΑ: Ακόμα 1.260 νεκροί από κορωνοϊό! Ξεπέρασαν τις 95.000

Στις ΗΠΑ, τη χώρα που θρηνεί μακράν τα περισσότερα θύματα στον πλανήτη λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, καταγράφηκαν 1.260 επιπλέον θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Συνολικά, ο απολογισμός στη χώρα ανέρχεται σε 95.921 θανάτους εξαιτίας της νόσου επί συνόλου περίπου 1,6 εκατομμυρίων κρουσμάτων.

Χαλάρωση μέτρων… σαν να μην τρέχει τίποτα!

Παρά αυτούς τους υψηλούς αριθμούς, οι 50 αμερικανικές Πολιτείες έχουν ξεκινήσει μια μερική και προοδευτική αποκλιμάκωση των απαγορευτικών μέτρων, διατηρώντας ορισμένους περιορισμούς στις συναθροίσεις προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε χθες τους κυβερνήτες των Πολιτειών να επιτρέψουν να ανοίξουν οι χώροι λατρείας “αμέσως” και απείλησε ότι θα το πράξει ο ίδιος εάν οι αυτοί δεν συμμορφωθούν.

“Θεωρώ ότι οι χώροι λατρείας — όπως οι εκκλησίες, οι συναγωγές και τα τζαμιά — είναι βασικοί χώροι που παρέχουν βασικές υπηρεσίες”, είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο. “Προτρέπω τους κυβερνήτες να επιτρέψουν να ανοίξουν ξανά αμέσως οι εκκλησίες μας και οι χώροι λατρείας”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ