Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Λιγότεροι νέοι θάνατοι, περισσότερα κρούσματα και οι Ιταλοί στις παραλίες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Μαΐου 2020 21:10 Ιταλία: Λιγότεροι νέοι θάνατοι, περισσότερα κρούσματα και οι Ιταλοί στις παραλίες

Μπορεί ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό στην Ιταλία να μειώνεται, τα κρούσματα, όμως, αυξάνονται σταθερά.

Η Ιταλία κατέγραψε 119 νέους θανάτους από την επιδημία Covid – 19 το Σάββατο (23.05.2020) έναντι 130 το προηγούμενο 24ωρο, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα, ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε οριακά σε 669 από 652.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τότε που ξέσπασε η επιδημία στις 21 Φεβρουαρίου στην Ιταλία ανέρχεται πλέον σε 32.735, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, ο 3ος υψηλότερος παγκοσμίως μετά αυτόν των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιταλία από την έναρξη της επιδημίας ανέρχεται τώρα σε 229.327, ο 6ος υψηλότερος παγκοσμίως έπειτα από εκείνον των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας, της Ισπανίας, της Βρετανίας και της Βραζιλίας.

Οι άνθρωποι που καταγράφονται επί του παρόντος ως φορείς της νόσου μειώθηκαν σε 57.752 σήμερα από 59.322 την προηγούμενη ημέρα. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται σήμερα 572 ασθενείς από 595 χθες, με την μείωση να συνεχίζεται εδώ και καιρό. Από αυτούς που είχαν αρχικά μολυνθεί, 138.840 αποθεραπεύτηκαν έναντι 136.720 την 22α Μαΐου.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι 2.164.000 άνθρωποι υποβλήθηκαν στο διαγνωστικό τεστ για τον κορονοϊό έναντι 2.122.000 το προηγούμενο 24ωρο, από έναν πληθυσμό περίπου 60 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ιταλία: Για μπάνιο και ηλιοθεραπεία 

Στο μεταξύ, λόγω της ηλιόλουστης ημέρας, στην Σικελία πολλοί κάτοικοι πήγαν στην θάλασσα για μπάνιο και ηλιοθεραπεία το Σάββατο (23.05.2020). Αστυνομικοί και αστυφύλακες είχαν αναπτυχθεί στις διάφορες παραλίες για να ελέγξουν αν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στους λουόμενους.

Στην Ρώμη παράλληλα, όπως είχε προγραμματισθεί, η δημοτική αστυνομία ξεκίνησε ελέγχους στο ιστορικό κέντρο της πόλης, για να αποφεύγονται οι συνωστισμοί νέων, οι οποίοι συναντώνται, κυρίως, έξω από καφέ μπαρ.

Σύμφωνα με τον Τύπο, οι κανόνες τηρήθηκαν μέχρι τα μεσάνυχτα της 22ας Μαΐου, αλλά στην συνέχεια, οι “απείθαρχοι” αυξήθηκαν αισθητά.

Τέλος, με κινητοποιήσεις τους, Ιταλοί γονείς ζήτησαν από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, να μπορέσουν από τον Σεπτέμβριο να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στις σχολικές αίθουσες και να σταματήσει η διδασκαλία μέσω υπολογιστή, διότι θεωρούν ότι δεν μπορεί η εκπαίδευση αυτή να αντικαταστήσει την απευθείας ανθρώπινη επαφή, στο εσωτερικό της τάξης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ