Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θράσος Ακάρ: Οι παρενοχλήσεις στο Αιγαίο είναι σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Μαΐου 2020 12:59 Θράσος Ακάρ: Οι παρενοχλήσεις στο Αιγαίο είναι σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις, σε ομιλία του στη Ναυτική Βάση της Αλεξανδρέττας.

Νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας από τον Χουλουσί Ακάρ. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, σε ομιλία του στη φρεγάτα Μπαρμπαρός, στη Ναυτική βάση της Αλεξανδρέττας (Ισκεντερούν), είπε χαρακτηριστικά πως “οι παρενοχλήσεις στο Αιγαίο είναι σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια”.

“Παρά τις προσπάθειές μας, την κατανόηση και την υπομονή μας στις σχέσεις καλής γειτονίας, δεν μπορούμε να εξηγήσουμε την παρενόχληση στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για πολύ σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια. Αυτό δεν έχει κανένα όφελος για αυτούς. Έχουμε καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίλυση των γεγονότων στο πλαίσιο του διαλόγου και της αμοιβαίας κατανόησης”.

Και πρόσθεσε: “Είμαστε υπέρ των διμερών συμφωνιών, του διεθνούς δικαίου, των σχέσεων καλής γειτονίας και του διαλόγου. Δεν είναι απειλή όταν λέμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα μας. Θέλουμε όλοι να το γνωρίζουν αυτό. “