Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Η Γαλλία συστήνει στους πολίτες να κάνουν διακοπές... εντός

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Μαΐου 2020 17:25 Κορωνοϊός: Η Γαλλία συστήνει στους πολίτες να κάνουν διακοπές... εντός

Σε δηλώσεις της η υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν τόνισε πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να ταξιδέψουν οι πολίτες στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι και συνιστά να κάνουν τις διακοπές τους στη Γαλλία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι είναι απίθανο να μπορέσουν οι Γάλλοι να κάνουν διακοπές σε μακρινούς προορισμούς εφέτος και ότι ακόμη και τα ταξίδια εντός της Ευρώπης θα πρέπει να είναι περιορισμένα, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος επανεμφάνισης της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Η Μπορν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, είπε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα αποφασίσει αν θα χαλαρώσει το μέτρο για τις εγχώριες μετακινήσεις. Σήμερα οι Γάλλοι επιτρέπεται να ταξιδεύουν σε απόσταση έως 100 χιλιομέτρων από το σπίτι τους.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι τα πάρκα στο Παρίσι θα παραμείνουν προς το παρόν κλειστά, επειδή η πρωτεύουσα παραμένει στην «κόκκινη ζώνη» της πανδημίας. Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη να ανοίξουν τα πάρκα επειδή οι Παριζιάνοι, οι περισσότεροι από τους οποίους ζουν σε διαμερίσματα χωρίς κήπους, τείνουν να συγκεντρώνονται γύρω από τα κλειστά πάρκα, όπου είναι δύσκολο να τηρηθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ