Βραζιλία: Το 60% των πολιτών ζητούν αυστηρότερα μέτρα καραντίνας για τον κορονοϊό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 18:37 Βραζιλία: Το 60% των πολιτών ζητούν αυστηρότερα μέτρα καραντίνας για τον κορονοϊό

Ο κορωνοϊός χτυπά ανελέητα την Βραζιλία με το 60% των πολιτών να ζητούν αυστηρότερα μέτρα καραντίνας σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Datafolha.

Η δημοσκόπηση έρχεται σε αντίθεση με τη στάση που ακολουθεί ο πρόεδρος στη Βραζιλία, Ζαϊχ Μπολσονάρο, ο οποίος έχει συστηματικά ασκήσει κριτική εις βάρος της πολιτικής αυστηρής προφύλαξης με στόχο την αποτροπή εξάπλωσης του ιού, χαρακτηρίζοντάς την “δηλητήριο” που μπορεί να σκοτώσει περισσότερο μέσω της ανεργίας και της πείνας από ό,τι η ίδια η πανδημία.

Η δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Folha de S.Paulo εμφανίζει το 60% των Βραζιλιάνων να τάσσεται υπέρ των αυστηρότερων μέτρων, το 37% να τάσσεται κατά και το 3% να είναι αναποφάσιστο ή αδιάφορο.

Μέχρι χθες η Βραζιλία είχε καταγράψει 24.512 θανάτους από την COVID-19 και 391.222 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Οι περισσότερες πόλεις και πολιτείες στη Βραζιλία έχουν εφαρμόσει κάποια μορφή μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και έχουν κλείσει τις μη απαραίτητες επιχειρήσεις καλώντας τους πολίτες να μένουν στα σπίτια τους. Λίγες όμως είναι εκείνες που έχουν επιβάλει δια νόμου υποχρεωτική καραντίνα.

Από την δημοσκόπηση προκύπτει επίσης μια μείωση στην τήρηση των λιγότερο αυστηρών περιοριστικών μέτρων σε πόλεις και πολιτείες της Βραζιλίας με το 35% των ερωτηθέντων να λέει ότι βγαίνει από το σπίτι του σε σχέση με το 27% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό στις 27 Απριλίου όταν είχε διενεργηθεί η τελευταία δημοσκόπηση.

Το 13% απάντησε ότι παραμένει σε πλήρη απομόνωση σε σύγκριση με το 16% της προηγούμενης δημοσκόπησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση