Εκτύπωση αυτής της σελίδας

G7: Τηλεδιασκέψεις τέλος! Από κοντά η επόμενη σύνοδος

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 09:14 G7: Τηλεδιασκέψεις τέλος! Από κοντά η επόμενη σύνοδος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόνλαντ Τραμπ και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν πως η επόμενη σύνοδος της G7 θα πρέπει να πραγματοποιηθεί διά ζώσης και στο άμεσο μέλλον.

Ο Τραμπ ακύρωσε τον Μάρτιο τη σύνοδο αυτή που ήταν προγραμματισμένη για τις 10 Ιουνίου και θα πραγματοποιούνταν στις ΗΠΑ καθώς η πανδημία του κορονοϊού εξαπλωνόταν σε όλο τον κόσμο και αναστέλλονταν τα διεθνή ταξίδια.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να αναβιώσει την ιδέα της διεξαγωγής της συνόδου διά ζώσης εξηγώντας ότι θα στείλει το μήνυμα ότι ο κόσμος επιστρέφει στην κανονικότητα. Πρότεινε μάλιστα τη διεξαγωγής της στο Καμπ Ντέιβιντ το θέρετρο των Αμερικανών προέδρων στο Μέριλαντ.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν είχε επισημάνει την Κυριακή ότι εφόσον πραγματοποιηθεί η σύνοδος της G7, αυτό θα γίνει στο τέλος Ιουνίου.

Ο Μακρόν εμφανίζεται διατεθειμένος να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για τη σύνοδο, αν το επιτρέπει η κατάσταση με την πανδημία covid-19, όπως είχε δηλώσει αξιωματούχο της γαλλικής προεδρίας την προηγούμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ