“Με σκυλιά και όπλα” – Απειλητικός Τραμπ για τους διαδηλωτές της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 21:27 “Με σκυλιά και όπλα” – Απειλητικός Τραμπ για τους διαδηλωτές της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ

Προκαλεί ο Τραμπ και καλεί τους υποστηρικτές του σε διαδήλωση έξω από το Λευκό Οίκο. Μέρες οργής στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ.

Προκλητικός απέναντι στον κόσμο που διαδήλωνε για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έξω από το Λευκό Οίκο εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ δεν δίστασε να δηλώσει πως «τα αγριότερα σκυλιά και τα απειλητικότερα όπλα που έχει ποτέ δει» θα είχαν υποδεχθεί τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν έξω από τον Λευκό Οίκο για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, εάν είχαν παραβιάσει τον φράκτη.

Σε μία σειρά από tweet, ο Τραμπ φάνηκε επίσης να καλεί τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν το βράδυ του Σαββάτου, λέγοντας: «ΑΠΟΨΕ, ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΥΚΤΑ MAGA ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ;;» (MAGA εκ του “Make America Great Again.”!)

Χθες το βράδυ ο Λευκός Οίκος σφραγίστηκε όταν εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Λαφαγέτ Σκουέρ. Αφού αρχικά αποχώρησαν, οι διαδηλωτές επέστρεψαν και ακολούθησαν αψιμαχίες με την αστυνομία. Τελικά η διαδήλωση έξω από τον Λευκό Οίκο διαλύθηκε νωρίς το πρωί.

Ο Τραμπ επαίνεσε τα μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ που είναι επιφορτισμένοι με την φύλαξη του Λευκού Οίκου: «Και πολύ πρώτοι. Ήμουν μέσα, παρακολουθούσα κάθε κίνηση, και δεν θα μπορούσα να έχω αισθανθεί πιο ασφαλής».

Ο πρόεδρος Τραμπ κατηγόρησε την δήμαρχο της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ (μαύρη και Δημοκρατική) ότι αρνήθηκε να στείλει αστυνομία για να βοηθήσει την Μυστική Υπηρεσία του Λευκού Οίκου. Όμως, στην πραγματικότητα, αστυνομική δύναμη της πόλης Ουάσινγκτον είχε αναπτυχθεί στον χώρο και βοήθησε στον έλεγχο της δεύτερης συγκέντρωσης έξω από τον Λευκό Οίκο.

«Εμφύλιος» στις ΗΠΑ: Δεύτερος νεκρός κατά τις διαδηλώσεις της οργής μετά τη δολοφονία Φλόιντ

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει για τα καλά στις ΗΠΑ μετά το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας που οδήγησε στο θάνατο του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ, στη Μινεάπολη. Η εικόνα του λευκού αστυνομικού να τον πατά επί περισσότερα από οκτώ λεπτά στο λαιμό με το γόνατό του, ενώ το θύμα είναι πεσμένο κάτω, προκάλεσε οργή και οι διαδηλώσεις της Παρασκευής σε Νιτρόιτ και Όκλαντ αμαυρώθηκαν από δυο θανάτους.

Ο πρώτος νεκρός ήταν ένας 19χρονος στο Ντιτρόιτ. Ο δεύτερος ένας ομοσπονδιακός πράκτορας στο Όκλαντ.Το Όκλαντ ήταν μια από τις πολλές πόλεις όπου έγιναν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας μετά τη δολοφονία του Φλόιντ. Μια από τις πόλεις που «κάηκαν» από τα επεισόδια που σημειώθηκαν. Μια από τις δυο πόλεις που θρηνούν νεκρό.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, ένοπλος άνοιξε πυρ κατά δυο πρακτόρων της Υπηρεσίας Προστασίας (Federal Protective Service) που βρίσκονταν σε ομοσπονδιακό κτίριο. Σκότωσε τον έναν και τραυμάτισε σοβαρά τον άλλον.

Λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του ομοσπονδιακού πράκτορα, τους δρόμους του Όκλαντ προκλήθηκαν άγρια επεισόδια. 18 άνθρωποι συνελήφθησαν, έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, προκλήθηκαν ζημιές σε κτίρια, μαγαζιά λεηλατήθηκαν, αυτοκίνητα έγιναν παρανάλωμα του πυρός. Κι όλα αυτά ενώ η διαδήλωση, στην οποία εκτιμάται ότι είχαν βρεθεί 7.500 άνθρωποι, είχε ξεκινήσει ειρηνικά.

Νεκρός και στο Νιτρόιτ

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ένας άνδρας είχε ανοίξει πυρ κατά διαδηλωτών στο Ντιτρόιτ, σκοτώνοντας έναν 19χρονο διαδηλωτή.

Όλα έγιναν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που ξέσπασαν στο Ντιτρόιτ μετά τη δολοφονία του Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη της Μινεσότα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι κάποιος μέσα από ένα SUV Dodge Durango άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών. Ο ύποπτος πάρκαρε το αυτοκίνητό του και άρχισε να ρίχνει στα τυφλά μέσα στο πλήθος!

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση