Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λατινική Αμερική: Ξεπέρασαν το 1 εκατ. τα κρούσματα κορωνοϊού! Πάνω από τα μισά στη Βραζιλία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 09:36 Λατινική Αμερική: Ξεπέρασαν το 1 εκατ. τα κρούσματα κορωνοϊού! Πάνω από τα μισά στη Βραζιλία

Είναι δεδομένο εδώ και μέρες πλέον πως ο κορωνοϊός τώρα “θερίζει” περισσότερο την Λατινική Αμερική, όπου τα κρούσματα πλέον ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο.

Τα μισά και πλέον από τα κρούσματα έχουν καταγραφεί στη Βραζιλία, με τον Μπολσονάρο να συνεχίζει να κάνει σαν ο κορωνοϊός… να μην υπάρχει.

Από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί 1.016.828 κρούσματα στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, εκ των οποίων 514.992 στη Βραζιλία, τη χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην ήπειρο

Με 29.341 θανάτους συνολικά, η Βραζιλία καταγράφει τον τέταρτο βαρύτερο (επίσημο) απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ  το Ηνωμένο Βασίλειο  και την Ιταλία 

Με 164.476 κρούσματα μόλυνσης, το Περού είναι η χώρα η οποία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής.

Μεξικό: 151 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Ο υφυπουργός Υγείας του Μεξικού Ούγο Λόπες-Γκατέλ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 151 θάνατοι  και 3.152 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από κορονοϊό.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού έφθασε τους 9.930 νεκρούς επί συνόλου 90.664 κρουσμάτων μόλυνσης.

Χιλή: Ξεπέρασαν του 1.000 οι νεκροί

Την ίδια ώρα οι νεκροί στην Χιλή ξεπέρασαν χθες τους χίλιους — έφθασαν τους 1.054 —  και 827 από αυτούς πέθαναν μόνο τον Μάιο.

«Ξέρουμε ότι βρισκόμαστε στις πιο δύσκολες εβδομάδες», τόνισε η υφυπουργός Υγείας της Χιλής, η Πάουλα Ντάσα. «Παίρνουμε αποφάσεις και εφαρμόζουμε μέτρα κάθε μέρα για να περιορίσουμε την εξάπλωση», πρόσθεσε η ίδια.

Τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 57 θάνατοι και 4.830 κρούσματα μόλυνσης, κατά τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας των 18 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης εντοπίστηκε στη Χιλή την 3η Μαρτίου. Οι περισσότεροι ασθενείς που υπέκυψαν στον κορονοϊό ήταν ηλικιωμένοι με υποκείμενες παθήσεις, όμως οι αρχές υπογράμμισαν πρόσφατα ότι σχεδόν οι μισοί άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό τις τελευταίες εβδομάδες είναι κάτω από 40 ετών κι ότι σε αυτό το ηλικιακό φάσμα αναλογεί το 12% των εισαγωγών σε νοσοκομεία.

Ως την Παρασκευή, πάνω από το 80% των κρουσμάτων μόλυνσης εντοπιζόταν στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας.

Το Σαντιάγο μετρά επτά εκατομμύρια κατοίκους.

Η Λατινική Αμερική αποτελεί το νέο επίκεντρο της παγκόσμιας πανδημίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ