Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Μείωση κρουσμάτων και νεκρών στην Ιταλία – 60 νεκροί και 178 κρούσματα σήμερα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 20:17 Κορωνοϊός: Μείωση κρουσμάτων και νεκρών στην Ιταλία – 60 νεκροί και 178 κρούσματα σήμερα

Η Ιταλία φαίνεται πως αρχίζει να ελέγχει την πανδημία του κορωνοϊού καθώς είχαμε μείωση νεκρών και κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο.

Οι νεκροί στην Ιταλία ήταν 60 ενώ καταγράφηκαν 178 νέα κρούσματα σήμερα και 848 έγιναν αρνητικοί στον ιό. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 233.197. Οι νεκροί έφτασαν τους 33.475. Παράλληλα, 158.355 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Στο μεταξύ, 424 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 6.099 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 34.844 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στο μεταξύ, καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθεί μια συμφωνία ανάμεσα στις διάφορες περιφέρειες της Ιταλίας, σχετικά με το πώς θα μπορούν να μετακινούνται σε όλη την χώρα, οι πολίτες, από την Τετάρτη, 3 Ιουνίου.

Μέχρι σήμερα το πρωί, η Σαρδηνία ζητούσε την υιοθέτηση «υγειονομικού διαβατηρίου», στο οποίο να βεβαιώνεται ότι ο κάθε τουρίστας είναι αρνητικός στον ιό.

Πριν λίγο, η περιφέρεια έκανε μερική υποχώρηση και άφησε να διαρρεύσει ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί αρκετή μια υπεύθυνη δήλωση και η καταγραφή όλων των επισκεπτών, σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Από την μεριά του, τέλος, ο περιφερειάρχης της περιοχής Εμίλια Ρομάνια, Στέφανο Μπονατσίνι, τόνισε ότι «πρέπει όλοι να πάρουν κάποια ρίσκα, διότι διαφορετικά η Ιταλία δεν πρόκειται ποτέ να ξανανοίξει και να ξαναλειτουργήσει κανονικά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ