ΗΠΑ: Η άλλη όψη των διαδηλώσεων - Oι 11 συγκλονιστικές στιγμές που έγιναν viral [Εικόνες - Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 21:52 ΗΠΑ: Η άλλη όψη των διαδηλώσεων - Oι 11 συγκλονιστικές στιγμές που έγιναν viral [Εικόνες - Βίντεο]

Η αστυνομία και οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν σε πολλές πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά υπήρχαν και περιπτώσεις όπου οι διαμαρτυρίες ήταν ειρηνικές.

Η αστυνομία και οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν σε πολλές πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά υπήρχαν και περιπτώσεις όπου οι διαμαρτυρίες ήταν ειρηνικές και τίμησαν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ, φωνάζοντας ενάντια στον ρατσισμό και την αστυνομική βία.

"Οι άνθρωποι φαίνονται αποφασισμένοι να μοιράζονται μόνο βίαιες εικόνες απόψε. Βεβαιωθείτε ότι οι μαζικές ειρηνικές διαμαρτυρίες όπως αυτή στο Σικάγο λαμβάνουν εξίσου προσοχή", έγραψε ο @JoshuaPotash στο Twitter.

Ανέβασε ένα εναέριο βίντεο που δείχνει τους διαδηλωτές να περπατούν ειρηνικά σε δρόμο στο Σικάγο, χωρίς βανδαλισμούς περιουσίας, βία ή λεηλασίες.

Στο Φλιντ του Μίσιγκαν, ο σερίφης της κομητείας Genesee Chris Swanson βάδισε με διαδηλωτές. "Θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί", είπε. "Έβγαλα το κράνος μου, άφησα το γκλοπ, θέλω να το κάνω παρέλαση, όχι διαμαρτυρία".

Στην Temecula της Καλιφόρνια, έλαβε χώρα μια όμορφη στιγμή σιωπής.

Στην ίδια πόλη, ο @lewismurray μοιράστηκε μια φωτογραφία ενός σερίφη που αγκαλιάζει έναν διαδηλωτή.

Και ενώ κάπου υπήρχαν αγκαλιές, αλλού υπήρχε πολύς χορός. Στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϋ ο @FrostyTheSkid ανέβασε ένα βίντεο με διαδηλωτές να κάνουν το "Tootsie Slide" στο δρόμο καθώς κρατούσαν πινακίδες και βγήκαν για να διαμαρτυρηθούν για τον ρατσισμό και την αστυνομική βία.

Σε μια άλλη αντίστοιχη στιγμή, διαδηλωτές "συνελήφθησαν" σε βίντεο χορού στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

"Αυτό ήταν όμορφο ... απολύτως όμορφο", έγραψε τ @HarrisonSanford. "Αυτό το πράγμα μπήκε στην άκρη όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να σταματήσουν την πορεία από το να μπει στο Μπέβερλι Χιλς πηγαίνοντας δυτικά της Fairfax"

Οι διαδηλωτές χόρεψαν μόνο αλλά και τραγούδησαν. "Οι ειρηνικές διαμαρτυρίες στο Καντόνι του Οχάιο οδηγούνται στο τραγούδι", έγραψε ο ο @Jake_Friel. "Τι ωραίο είναι να βλέπεις. #Unity".

"Η διαμαρτυρία του Χάρλεμ για τον Τζορτζ Φλόιντ είναι πολύ ειρηνική", είπε ο Φρέντερικ Τζόζεφ. "Μην αφήνεις κανέναν να σου πει ψέματα".

Στη Μινεάπολη, ο Κάμπντικχαρ, ο οποίος δεν ήθελε να δώσει το επώνυμό του, έφερε τα τέσσερα μικρά του παιδιά σε μια ειρηνική διαμαρτυρία έξω από τον πέμπτο αστυνομικό τμήμα. Τα παιδιά κράτησαν πινακίδες με μηνύματα, όπως: "Δεν εμπιστεύομαι πλέον την αστυνομία. Σταματήστε την αστυνομική βία".

ΗΠΑ: Η άλλη όψη των διαδηλώσεων - Oι 11 συγκλονιστικές στιγμές που έγιναν viral [Εικόνες - Βίντεο]

Εκατοντάδες ειρηνικοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα του Λόουελ στη Μασαχουσέτη.

1

Σε κάποιες πολιτείες, ορισμένοι ένστολοι κράτησαν μια τελείως διαφορετική στάση.

Στο νότιο Τέξας, αστυνομικοί μοίρασαν πίτσες στους διαδηλωτές. Στην Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνιας κάποιοι αστυνομικοί γονάτισαν στον δρόμο μαζί με τους διαδηλωτές προς τιμήν του νεκρού συμπολίτη τους. Το ίδιο συνέβη και στο Μαϊάμι, όπου αστυνομικοί στο Κόραλ Γκέιμπλς συμμετείχαν σε προσευχή στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ, γονατίζοντας μαζί με τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το τοπικό τμήμα.

1

Όπως αναφέρει ο τοπικός ανταποκριτής του CBS, ιερωμένος της τοπικής κοινότητας ηγήθηκε της προσευχής των συγκεντρωμένων για τον Τζορτζ Φλόιντ με τα μέλη του τοπικού αστυνομικού τμήματος να γονατίζουν μαζί με τους διαδηλωτές σε ένδειξη αλληλεγγύης.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση