Ράγισαν καρδιές η πρώην σύντροφος και η κόρη του Τζορτζ Φλόιντ (video)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 20:58 Ράγισαν καρδιές η πρώην σύντροφος και η κόρη του Τζορτζ Φλόιντ (video)

Με δάκρυα στα μάτια και την κορούλα της στο πλευρό της, η πρώην σύντροφος του Τζορτζ Φλόιντ, του 46χρονου που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς στη Μινεάπολη της Μινεσότα, συγκλόνισε με τα λόγια της όχι μόνο τις ΗΠΑ αλλά όλο τον κόσμο. Θέλει δικαιοσύνη, είπε. Δικαιοσύνη για την κόρη της που θα μεγαλώσει χωρίς πατέρα.

Ο Τζορτζ Φλόιντ δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια βίαιης προσαγωγής και ο θάνατός του έχει προκαλέσει τσουνάμι οργής και ογκώδεις διαδηλώσεις σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ. Η Ρόξι Ουάσινγκτον, πρώην σύντροφος του άτυχου 46χρονου άνδρα και μητέρα της 6χρονης κόρης του, Τζιάνα, μίλησε την Τρίτη (02.06.2020) και ζήτησε μόνο να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Θέλει να πληρώσουν και οι τέσσερις αστυνομικοί που εμπλέκονται στο θάνατό του. Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί και έχει κατηγορηθεί για φόνο εξ αμελείας (!) μόνο ο Ντέρεκ Σόβιν, ο λευκός αστυνομικός που πατούσε τον Φλόιντ με το γόνατό του στο λαιμό επί 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα και δεν τον άφησε ούτε όταν έχασε τις αισθήσεις του. Οι άλλοι τρεις (οι δυο που κρατούσαν τον 46χρονο ακινητοποιημένο από τα πόδια και ο τρίτος που απλά… προσπαθούσε να κρατήσει τον κόσμο μακριά) απολύθηκαν μεν αλλά δεν διώκονται. Ακόμα τουλάχιστον.

«Στο τέλος της ημέρας αυτοί πάνε σπίτι τους και είναι με τις οικογένειές τους», τόνισε η πρώην σύντροφος του Φλόιντ, με τα δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια της, λέγοντας πόσο καλός πατέρας ήταν ο πρώην σύντροφός της.

«Η Τζιάνα δεν έχει πατέρα. Δεν θα τη δει ποτέ να μεγαλώνει, να αποφοιτά. Δεν θα τη συνοδεύσει στην εκκλησία στον γάμο της», είπε η Ουάσινγκτον, την ώρα που όλα τα βλέμματα ήταν πάνω στο κοριτσάκι με τη λευκή μπλούζα και το τζιν, τη Τζιάνα, που ήταν κολλημένο πάνω της και συχνά προσπαθούσε να κρυφτεί στην αγκαλιά της μαμάς του.  

«Την αγαπούσε, την αγαπούσε τόσο πολύ», πρόσθεσε η Ουάσινγκτον. «Είμαι εδώ με το μωρό μου. Είμαι εδώ για τον Τζορτζ διότι θέλω δικαιοσύνη για εκείνον και θέλω δικαιοσύνη για εκείνον επειδή ήταν καλός. Ανεξαρτήτως του τι πιστεύει οποιοσδήποτε, ήταν καλός», κατάληξε.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση