Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρή Μαντλίν: Ψηλός, ξανθός και παιδόφιλος ο δολοφόνος της; Η αντίδραση των γονιών της

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 11:46 Μικρή Μαντλίν: Ψηλός, ξανθός και παιδόφιλος ο δολοφόνος της; Η αντίδραση των γονιών της

Όλα τα νεότερα για την υπόθεση που συγκλόνισε τον κόσμο. Τι λένε οι γερμανικές αρχές και πως αντέδρασαν οι γονείς της στα νέα. Τα δυο αυτοκίνητα που έχουν μπει στο στόχαστρο των αρχών.

Στις 3 Μαΐου 2007 η ζωή της οικογένειας Μακ Καν άλλαξε για πάντα. Το κοριτσάκι τους, η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε από το ξενοδοχείο όπου έμεναν στην Πορτογαλία και επί 13 χρόνια ψάχνουν μάταια να μάθουν τι απέγινε. Την Τετάρτη όλα άλλαξαν. Οι Βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι είναι κοντά στην λύση του μυστηρίου.

Οι γονείς της μικρής Μαντλίν ακόμα και τώρα κρατούν τις επιφυλάξεις τους και λένε μέσω στενού τους φίλου ότι αρνούνται να δεχθούν ότι η κορούλα τους είναι νεκρή και θα το πιστέψουν μόνο όταν βρεθεί η σορός της. Η Κέιτ και ο Τζέρι ελπίζουν ακόμα και σήμερα ότι η Μάντι είναι ζωντανή.

Ωστόσο, δήλωσαν σήμερα ότι η ανακοίνωση για την ύπαρξη ενός νέου υπόπτου είναι πιθανόν μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση. “Η Κέιτ και ο Τζέρι αισθάνονται ότι πιθανόν να είναι πολύ σημαντικό”, είπε στο BBC radio ο Κλάρενς Μίτσελ, ένας εκπρόσωπος της οικογένειας. “Δεν έχουν εγκαταλείψει ποτέ την ελπίδα ότι μπορεί να βρίσκεται ακόμη στη ζωή, αλλά είναι ρεαλιστές”, πρόσθεσε.

 

 

“Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας, θέλουν να γνωρίζουν τι συνέβη στην κόρη τους για να έχουν ειρήνη και να παραπεμφθεί όποιος είναι υπεύθυνος (για την εξαφάνιση) στη δικαιοσύνη”, είπε ο Μίτσελ.

Στο στόχαστρο των αρχών είναι ένας 43χρονος Γερμανός ο οποίος είναι στην φυλακή. Οι Γερμανικές αρχές είναι αυτή την στιγμή επικεφαλής των ερευνών και αντιμετωπίζουν την υπόθεση ως ανθρωποκτονία.

Αλλά, κανείς δεν έχει δει ακόμα τις αποδείξεις που έχουν στα χέρια τους για να δέσουν την υπόθεση. 

Τόση κινητικότητα στην υπόθεση είχε να δει χρόνια η οικογένεια Μακ Καν. Αναρωτιούνται βεβαίως τι συνέβη τώρα και η Γερμανική αστυνομία ενώ έχει στα χέρια της το όνομα αυτού του ανθρώπου εδώ και τρία χρόνια, τώρα μιλάει για ενδείξεις. 

Τι λέει η Γερμανική αστυνομία

Οι Γερμανοί αστυνομικοί λένε ότι έχουν στοιχεία ικανά για να ασκήσουν δίωξη στον ήδη καταδικασμένο παιδόφιλο για απαγωγή και δολοφονία. Ο Γερμανός είναι στην φυλακή για τον βιασμό μιας αμερικανίδας τουρίστριας, αδίκημα που είχε διαπράξει λίγο πριν την απαγωγή και εξαφάνιση της Μαντλίν.

Ο 43χρονος, ένας Γερμανός γυρολόγος με πλούσιο ιστορικό σεξουαλικών εγκλημάτων σε γυναίκες και παιδιά, ζούσε στον Αλγκάρβε όταν εξαφανίστηκε από το πορτογαλικό θέρετρο η μικρή Μαντλίν το 2007.

Ο νέος ύποπτος ο οποίος δεν κατονομάζεται φυλακίστηκε για 7 χρόνια τον περασμένο Δεκέμβριο για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας στην Πράια Ντα Λουζ, 18 μήνες πριν απαχθεί και εξαφανιστεί από το κρεβατάκι του το μικρό κοριτσάκι της οικογένειας Μακ Καν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Braunschweiger Zeitung, ο 43χρονος είχε εισβάλλει στο σπίτι της γυναίκας την είχε βιάσει και της είχε κλέψει το πορτοφόλι της.

Στην περιγραφή που έκανε ο Christian Hoppe, από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Γερμανίας τον περιέγραψε ως λευκό, με κοντά ξανθά μαλλιά, αδύνατο και ύψος περίπου 1,80.

Πριν από 7 χρόνια, η Scotland Yard είχε αποκαλύψει ότι εξετάζεται ένας άνδρας με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Το περίεργο τηλεφώνημα

Η αστυνομία αποκάλυψε ακόμα το βράδυ της Τετάρτης ότι ο Γερμανός ύποπτος έκανε ένα 30λεπτο τηλεφώνημα το οποίο τον τοποθετεί στην περιοχή που είδαν για τελευταία φορά την Μαντλίν τον Μάΐο του 2007.

Την επόμενη ημέρα έκανε μια πολύ ύποπτη κίνηση. Μεταβίβασε την Τζάγκουαρ που είχε σε ένα άλλο άτομο παρά το γεγονός ότι εξακολουθούσε ο ίδιος να το οδηγεί. 

Πιστεύουν ότι ο 43χρονος έκανε εμπόριο ναρκωτικών και πωλούσε τα κλοπιμαία από τις διαρρήξεις που έκανε και σε μια από αυτές έπεσε πάνω στο παιδί.

μικρή Μαντλίν

Έτσι φτάσαμε στο σημείο οι Βρετανικές αρχές να κάνουν συνέντευξη Τύπου και να ανακοινώσουν ότι έχουν μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση. Το όνομα του υπόπτου δεν ανακοινώθηκε λόγω της γερμανικής νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα. Η μόνη διαφορά ανάμεσα στα όσα λένε οι γερμανικές και οι βρετανικές αρχές είναι ότι οι πρώτοι αντιμετωπίζουν την υπόθεση ως ανθρωποκτονία και οι δεύτεροι ως εξαφάνιση.

Η αστυνομία θέλει να μιλήσει με όποιον έχει σχετικές πληροφορίες για έναν 43χρονο, τον οποίο δεν κατονομάζουν, ή για τις κινήσεις δύο οχημάτων που συνδέονται με αυτό το πρόσωπο την ίδια περίπου περίοδο με την εξαφάνιση του κοριτσιού.

Και τα δύο οχήματα, ένα τροχόσπιτο μάρκας Volkswagen και μία Jaguar, βρίσκονται σήμερα στην κατοχή της γερμανικής αστυνομίας.

Το χρονικό της εξαφάνισης που συγκλόνισε τον κόσμο

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε από το δωμάτιο ξενοδοχείου στις 3 Μαΐου του 2007 στη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ του Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, ενώ οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους εκεί κοντά. Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο τους δεν βρήκαν το παιδί τους στο κρεβατάκι τους και έτσι άρχισε μια Οδύσσεια 17 ετών.

πηγή: newsit.gr