Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρή Μαντλίν: Είχε συνεργό ο δολοφόνος της; Ποιος είναι ο άνθρωπος για τον οποίο μιλά σήμερα όλος ο πλανήτης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 20:30 Μικρή Μαντλίν: Είχε συνεργό ο δολοφόνος της; Ποιος είναι ο άνθρωπος για τον οποίο μιλά σήμερα όλος ο πλανήτης

Ένας άνδρας που είναι ήδη στην φυλακή για βιασμό είναι πλέον ο βασικός ύποπτος για την απαγωγή και την δολοφονία της μικρής Μαντλίν. Ζούσε επί 12 χρόνια στην Πορτογαλία και τα στοιχεία που έχουν οι αρχές τον τοποθετούν στον τόπο του εγκλήματος.

Για πρώτη φορά στα 13 χρόνια από την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν από θέρετρο στην Πορτογαλία, οι αρχές δυο χωρών, της Βρετανίας και της Γερμανίας δείχνουν να έχουν εντοπίσει έναν άνθρωπο ο οποίος φέρεται να είναι και ο δράστης της απαγωγής και της δολοφονίας της.

Οι Γερμανοί θεωρούν ότι ο άνθρωπος αυτός όχι μόνο απήγαγε αλλά και δολοφόνησε την μικρή Μαντλίν λίγο μετά αφού την πήρε από το κρεβατάκι της στην Πράϊα Ντα Λουζ. Την έβαλε στο τροχόσπιτο στο οποίο έμενε και από εκεί και πέρα το μικρό παιδί αγνοείται. Πάντως, σύμφωνα με το Sky News στο τροχόσπιτο το οποίο ο φερόμενος ως δράστης έστειλε πίσω στην Γερμανία, δεν βρέθηκε DNA της μικρής Μαντλίν.

Αυτό το οποίος θεωρείται νέο στοιχείο είναι ότι ίσως ο άνθρωπος αυτός να είχε και συνεργό ο οποίος και γνωρίζει που είναι θαμμένη η μικρή Μαντλίν. Αυτό επίσης που δεν έχουν αποκλείσει οι βρετανικές αρχές είναι η απαγωγή του παιδιού που δεν είχε κλείσει τα 4 του χρόνια να είχε και σεξουαλικό κίνητρο. Θεωρούν ότι αρχικά η πρόθεσή του ήταν να διαρρήξει το δωμάτιο αλλά στην συνέχεια και λόγω των άρρωστων σεξουαλικών του ορέξεων να απήγαγε και το παιδί.

Ποιος είναι όμως ο 43χρονος Γερμανός;

Σεσημασμένος παιδόφιλος, ο Κριστιάν Μπρίκνερ είναι στις γερμανικές φυλακές καταδικασμένος για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας στην Πορτογαλία, δυο χρόνια πριν την απαγωγή της Μαντλίν τον Μάϊο του 2007.

Όπως είπε και ο Γερμανός εισαγγελέας, ο άνθρωπος αυτός δεν έχει ηθικούς φραγμούς και έχει ήδη καταδικαστεί και για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον μικρών κοριτσιών.

Γεννήθηκε το 1976 στην Γερμανία και στα 18 του μετακόμισε στην Πορτογαλία. Έχει ήδη καταδικαστεί δυο φορές για σεξουαλικά αδικήματα εναντίον μικρών κοριτσιών και επίσης είχε ρημάξει ξενοδοχεία και εξοχικές κατοικίες στην Πράϊα Ντα Λουζ.

Το 1992 ο Κριστιάν Μπρίκνερ, συλλαμβάνεται για διαρρήξεις στην πόλη του στο Wurzburg της Βαυαρίας.

Το 1994, καταδικάζεται σε δυο χρόνια φυλάκιση για ασέλγεια σε ανήλικο. 

Το 1995 αποφυλακίζεται και μετακομίζει στην Πορτογαλία. Εκεί, γίνεται μέλος συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών.

Τον Σεπτέμβριο του 2005 φορώντας μάσκα εισβάλλει στο διαμέρισμα που νοίκιαζε μια Αμερικανίδα στην Πράϊα Ντα Λουζ. Την δένει, την φιμώνει, της κλείνει τα μάτια και την βασανίζει χτυπώντας την με ένα μεταλλικό ραβδί και στην συνέχεια την βιάζει επί 15 λεπτά. Όπως διηγήθηκε η ίδια ο Γερμανός απολάμβανε ιδιαίτερα τον βασανισμό της.

Τον Απρίλιο του 2007 εγκαταλείπει το αγροτόσπιτο στο οποίο έμενε.

Που έμενε ο 43χρονος Γερμανός

Αρχικά ο Κριστιάν έμενε σε ένα αγροτόσπιτο το οποίο ανήκε σε έναν Βρετανό. Όμως, σύμφωνα με έναν γείτονα που τον είχε δει αρκετές φορές, ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλο θυμό και εξαφανίστηκε ξαφνικά.

Μάλιστα, είπε ότι αυτά που αντίκρισε μπαίνοντας στο σπίτι για να βοηθήσει στον καθαρισμό του ήταν αποκρουστικά. Το σπίτι ήταν διαλυμένο και με περίεργα αντικείμενα μέσα σε αυτό.

Σπασμένοι υπολογιστές και έπιπλα και σε έναν σκουπιδοντενεκέ βρήκαν μέσα περούκες, φανταχτερά ρούχα και άλλα.

Και έρχεται ο Μάϊος του 2007. Ο Κριστιάν Μπρίκνερ μένει πλέον σε ένα τροχόσπιτο. Στις 3 Μαΐου, η μικρή Μαντλίν εξαφανίζεται από το δωμάτιο στο οποίο κοιμόταν ανυποψίαστη με τα αδελφάκια της.

Το κινητό του Μπρίκνερ τον τοποθετεί στην περιοχή εκείνο το βράδυ. Λίγες ημέρες μετά την απαγωγή επιστρέφει στην Γερμανία.

Από το 2008 έως το 2016 ο άνδρας αυτός μπαινοβγαίνει στην φυλακή για σεξουαλικά και άλλα αδικήματα.

Πως έγινε βασικός ύποπτος στην υπόθεση

Αρχικά είχε μπει στο στόχαστρο των αρχών το 2013, όμως, δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για την σύλληψή του. Όμως, εμφανίστηκε ένας μάρτυρας – κλειδί ο οποίος το 2017 – στην 10η επέτειο από την εξαφάνιση της Μαντλίν – εμφανίστηκε και έδωσε στοιχεία.

Ίσως αυτός να είναι ο άνθρωπος που έπινε μαζί του την ημέρα που συμπληρώνοντας τα 10 χρόνια από την εξαφάνιση της Μαντλίν και στον οποίο εκμυστηρεύθηκε ότι είναι ο απαγωγέας και δολοφόνος της και επίσης του έδειξε ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται να βιάζει την 72χρονη Αμερικανίδα!

Η Σκότλαντ Γιαρντ τον συνέδεσε με το τροχόσπιτο μάρκας VW T3 Westfalia το οποίο βρισκόταν το 2007 στην περιοχή όπου εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν και σε αυτό έμενε μέρες ή και εβδομάδες. 

Και σήμερα Γερμανοί και Βρετανοί εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι αυτός είναι ο δολοφόνος της μικρής Μαντλίν και ακόμα και σήμερα οι γονείς της ελπίζουν ότι ίσως το παιδί τους είναι ακόμα ζωντανό. Και αν δεν βρεθεί η σορός της αυτό θα τους βασανίζει για πάντα.

πηγή: newsit.gr