Σοκαριστικό βίντεο στο Μεξικό: Διαδηλωτές πυρπολούν αστυνομικό σε επεισόδια για το θάνατο νεαρού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 15:01 Σοκαριστικό βίντεο στο Μεξικό: Διαδηλωτές πυρπολούν αστυνομικό σε επεισόδια για το θάνατο νεαρού

Εκτός ελέγχου οι διαδηλώσεις για την αστυνομική βία και στο Μεξικό. Ομάδα διαδηλωτών έβαλε φωτιά σε αστυνομικό με το σοκαριστικό περιστατικό να καταγράφεται σε βίντεο και να κάνει το γύρο των μέσω κοινωνικής δικτύωσης.

Οι διαδηλωτές στο Μεξικό βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τον ύποπτο θάνατο ενός άνδρα από αστυνομικούς, στον απόηχο της δολοφονίας του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.

Ομάδα διαδηλωτών ήρθαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς στην Γκουανταλαχάρα στο δυτικό Μεξικό. Tο βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας στα social media, δείχνει μια ομάδα αστυνομικών με μοτοσικλέτες να έρχονται αντιμέτωποι με διαδηλωτές.

Σε ένα σημείο, ένας διαδηλωτής που φορά μάσκα και σκούρα γυαλιά ηλίου ρίχνει εύφλεκτο υγρό στο πίσω μέρος του κορμιού ενός από τους αστυνομικούς και του βάζει φωτιά. Ο αστυνομικός τρέχει και πέφτει στο πεζοδρόμιο, καθώς συνάδελφοι και παρευρισκόμενοι σπεύδουν να βοηθήσουν. Καταφέρνουν να σβήσουν γρήγορα τη φωτιά, μετά την οποία ο αξιωματικός σηκώνεται και απομακρύνεται από το σημείο.

Οι διαμαρτυρίες στο Μεξικό πυροδοτήθηκαν από το θάνατο του Τζιοβάνι Λόπεζ, 30 ετών, ο οποίος συνελήφθη πριν από ένα μήνα κοντά στη Γκουανταλαχάρα. Λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του, ο Λόπεζ  μεταφέρθηκε από το κελί του σε νοσοκομείο, όπου πέθανε.

Ο αδερφός του 30χρονου, κυκλοφόρησε βίντεο που έδειχνε αστυνομικούς να ασκούν βία κατά τη σύλληψη του Λόπεζ. Υπήρξαν αναφορές ότι ο Λόπεζ κρατήθηκε επειδή δεν φορούσε μάσκα δημόσια – ένα μέτρο που εφαρμόστηκε για να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού – αλλά οι αρχές του Μεξικού αρνήθηκαν ότι συνέβη.

πηγή: rt.com

Προσαρμοσμένη αναζήτηση