Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Συμμαχικά» πυρά: Η Ρωσία κατηγορεί την Τουρκία για την κατάσταση στη Λιβύη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 18:14 «Συμμαχικά» πυρά: Η Ρωσία κατηγορεί την Τουρκία για την κατάσταση στη Λιβύη

Την Πέμπτη, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με δήλωση του επιβεβαίωσε την ύπαρξη Σύρων εξτρεμιστών, μισθοφόρων του Ερντογάν, που πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στην Τρίπολη.

Η Ρωσία και επίσημα πλέον προειδοποίησε ότι οι συνεχιζόμενες μάχες στη χώρα της Βορείου Αφρικής μπορούν να φέρουν «καταστροφικές συνέπειες»…

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της Μόσχας για την «καταστροφική» κατάσταση στη δυτική Λιβύη. Ενώ κάνει λόγω για «εγκληματικές ενέργειες από την πλευρά της GNA».

Η Ζαχάροβα ανέφερε ότι ένας μεγάλος αριθμός μαχητών ήρθε από τη Συρία για να πολεμήσει στη Λιβύη, μεταξύ των οποίων και τρομοκρατικές ομάδες.

Η εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι η ανακωχή που ανακοίνωσε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα και στο πλαίσιο της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19 παραβιάστηκε από τον στρατό της GNA.

Πηγή: Libya Review