Η Τουρκία επιμένει να προκαλεί: Ξεκινά γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Λιβύης τους επόμενους μήνες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Ιουνίου 2020 23:29 Η Τουρκία επιμένει να προκαλεί: Ξεκινά γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Λιβύης τους επόμενους μήνες

Η εφημερίδα Sabah αναφέρει ότι στο λιμάνι Τασουτσού της Μερσίνας βρίσκεται έτοιμο το 3ο πλωτό γεωτρύπανο που απέκτησε η Τουρκία από τη Βρετανία

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah η Τουρκία θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Λιβύης με το σκάφος "Kanuni”, στα τέλη του έτους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κίνηση έρχεται μετά την ολοκλήρωση τρισδιάστατων σεισμικών ερευνών σε μια έκταση 50.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και δισδιάστατων σεισμικών ερευνών 52.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, από τα ερευνητικά σκάφη "Barabaros”, "Oruc Reis” και το πλωτό γεωτρύπανο "Yavuz”.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως στο λιμάνι Τασουτσού της Μερσίνας βρίσκεται το τρίτο πλωτό γεωτρύπανο που απέκτησε η Τουρκία από τη Βρετανία, στο οποίο εκτελούνται εργασίες συντήρησης.

Σύμφωνα με τη Sabah, η Τουρκία δεν υποχωρεί αναφορικά με τα διεθνή της δικαιώματα και συνεχίζει τις δραστηριότητές στην ανατολική Μεσόγειο προχωρώντας στα ανάλογα στρατηγικά βήματα. Επίσης, στο πλαίσιο αυτών των κινήσεων από πλευράς της Άγκυρας, έχουν ξεκινήσει μελέτες για την πιθανότητα κατασκευής ενός αγωγού που θα συνδέει τα Κατεχόμενα της Κύπρου με την Τουρκία και από εκεί με την Ευρώπη για τη μεταφορά υδρογονανθράκων.

Πηγή: capital.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση