Προκλητικός ο Τσελίκ: "Τα αστεία περί σύγκρουσης με την Τουρκία θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020 23:19 Προκλητικός ο Τσελίκ: "Τα αστεία περί σύγκρουσης με την Τουρκία θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ"

Απάντησε στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν

Για σχόλια τα οποία "μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ" στην Ελλάδα έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του κόμματος του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, απαντώντας σε δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος σημείωνε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη σε περίπτωση που εξωθηθεί σε στρατιωτική εμπλοκή με την Άγκυρα.

"Αυτά τα κακόγουστα αστεία θα γυρίσουν μπούμερανγκ", ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του οποίου ηγείται ο αρχηγός του τουρκικού κράτους και το οποίο, μαζί με το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ελέγχει, υπό το εκλογικό μπλοκ "Λαϊκή Συμμαχία", την πλειοψηφία της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

"Η ισχύς του τουρκικού στρατού είναι αναμφισβήτητη", σημείωσε ο εκπρόσωπος του AKP, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Η Τουρκία, με δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της, Χάμι Ακσόι, είχε διαψεύσει ότι παρενόχλησε ελικόπτερο το οποίο μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

"Το να δραματοποιούνται πτήσεις ρουτίνας προκειμένου να δημιουργηθεί ένταση δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας", είπε ακόμη ο Ακσόι, στη γραμμή της Άγκυρας, η οποία δεν αναγνωρίζει ότι πραγματοποιεί παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου.

Το πλήρες κείμενο των δηλώσεων του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου, προ ημερών, είχε ως εξής:

-Παρατηρείτε κι εσείς το τελευταίο διάστημα μια αυξανομένη τουρκική προκλητικότητα;

-Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ασφαλώς και η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά επιθετική. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αυτή τη συμπεριφορά, η οποία έχει γενικά μια τάση αυξανόμενης επιθετικότητας, είναι αφενός να εξαντλεί όλα τα διπλωματικά της όπλα και από την άλλη μεριά να μεριμνά για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.

- Είμαστε έτοιμοι ακόμα και για μια στρατιωτική λύση, όπως ανέφερε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Διακόπουλος;

- Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ακριβώς! Είπε ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Μέσα σε όλα τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή. Δε θέλουμε να φτάσουμε εκεί, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως, ο νοών νοείτω!

Πηγή: capital.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση