Συγκλονιστικό: Οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο γονατίζουν 8 λεπτά και 46'' στη μνήμη του Φλόιντ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020 23:33 Συγκλονιστικό: Οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο γονατίζουν 8 λεπτά και 46'' στη μνήμη του Φλόιντ

Τόσο κράτησε και το μαρτύριο του Αφροαμερικανού

Η εικόνα κάνει τον γύρο του κόσμου και συγκλονίζει. Οι Δημοκρατικοί στο Αμερικανικό Κογκρέσο γονάτισαν για οκτώ λεπτά και 46 δεύτερα και κράτησαν σιωπή αποτείνοντας έτσι φόρο τιμής στον Τζορτζ Φλόιντ που έχασε τη ζωή του από ασφυξία όταν ένας λευκός αστυνομικός έβαλε το γόνατό του στο λαιμό του.

Συγκλονιστικό: Οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο γονατίζουν 8 λεπτά και 46'' στη μνήμη του Φλόιντ

Ταυτόχρονα οι Δημοκρατικοί ετοιμάζονται να παρουσιάσουν την πρότασή τους για μια μεταρρύθμιση της αστυνομίας, ενώ ο λευκός αστυνομικός που προκάλεσε τον θάνατο του Φλόιντ θα εμφανιστεί σήμερα για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου στη Μινεάπολις.

Η Δημοκρατική πρόεδρος του Κογκρέσου Νάνσι Πελόζι μαζί με πολλούς συναδέλφους της και πολλούς Αφροαμερικανούς βουλευτές,συγκεντρώθηκαν στην "Αίθουσα της χειραφέτησης", που ονομάστηκε έτσι για να τιμηθούν οι σκλάβοι που εργάστηκαν για την κατασκευή του Καπιτωλίου, τον 18ο αιώνα.

 
κογκρέσο

8 λεπτά 46 δευτερόλεπτα ήταν ο χρόνος που κράτησε το μαρτύριο του Τζορτζ Φλόιντ, του 46χρονου Αφροαμερικανού που πέθανε από ασφυξία, από την βία που άσκησε πάνω του- χωρίς κανένα λόγο- ο λευκός αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν.

κογκρέσο3

 

Η Νάνσι Πελόζι μαζί με μέλη της "Μαύρης Συνέλευσης του Κογκρέσου", της κοινοβουλευτικής ομάδας που αποτελείται από Αφροαμερικανούς βουλευτές θα παρουσιάσει στη συνέχεια ένα σχέδιο νόμο με στόχο να μπει ένα τέλος στις αστυνομικές αυθαιρεσίες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση