Μειώνονται νεκροί και κρούσματα στην Ιταλία – Εισαγγελική παρέμβαση για τη Λομβαρδία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 20:29 Μειώνονται νεκροί και κρούσματα στην Ιταλία – Εισαγγελική παρέμβαση για τη Λομβαρδία photo Reuters

Ακόμη 71 θάνατοι καταγράφηκαν στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο ενώ καταγράφηκαν 202 κρούσματα κορωνοϊού. 249 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά 4.320 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 27.141 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 235.763. Οι νεκροί έφτασαν τους 34.114. Παράλληλα, 169.936 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Στη Λομβαρδία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 99 νέα κρούσματα και οι νεκροί είναι 32. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επιβεβαιώνεται ο συνολικός περιορισμός των νέων μολύνσεων και των θανάτων, έστω κι αν ο ρυθμός της μείωσης αυτής παραμένει αργός.

Στο μεταξύ, εισαγγελική έρευνα στο Μπέργκαμο της Λομβαρδίας αναμένεται να διαπιστώσει για ποιο λόγο δεν δημιουργήθηκε άμεσα, τον Φεβρουάριο, «κόκκινη ζώνη» στα χωριά Αλτσάνο και Νέμπρο, τα οποία μετατράπηκαν σε μια από τις κεντρικές εστίες μόλυνσης του κορονοϊού στη χώρα.

Η ιταλική δικαιοσύνη θα πρέπει να αποφανθεί αν η ευθύνη για τους ελλιπείς και λανθασμένους χειρισμούς είναι του περιφερειάρχη Ατίλιο Φοντάνα, ή της κυβέρνησης Κόντε. Ο περιφερειάρχης κατέθεσε ήδη για την σχετική υπόθεση, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται και η κατάθεση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, του υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα και της υπουργού Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση