Ατελείωτος εφιάλτης στις ΗΠΑ: Σχεδόν 2 εκατ. τα κρούσματα, πάνω από 1.000 νεκροί σε μια μέρα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 09:30 Ατελείωτος εφιάλτης στις ΗΠΑ: Σχεδόν 2 εκατ. τα κρούσματα, πάνω από 1.000 νεκροί σε μια μέρα

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης που προκαλεί ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ. Τα κρούσματα πλησιάζουν πλέον τα δυο εκατομμύρια και οι θάνατοι ξεπέρασαν, για άλλο ένα 24ωρο, τους χίλιους.

Μέσα σε μια μέρα, άφησαν την τελευταία τους πνοή νικημένοι από τον κορωνοϊό 1.082 άνθρωποι, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό για τις ΗΠΑ που έδωσε στη δημοσιότητα τα πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Οι ΗΠΑ, η ισχυρότερη οικονομική δύναμη του πλανήτη, υφίσταται σε απόλυτους αριθμούς το πιο βαρύ χτύπημα εξαιτίας της πανδημίας παγκοσμίως, τόσο σε αριθμό θανάτων με 112.833 όσο και σε αριθμό μολύνσεων.

Η χώρα συνεχίζει να καταγράφει περίπου 20.000 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό καθημερινά και κάποιες πολιτείες παίρνουν τη σκυτάλη από άλλες. Στο Τέξας και στη Βόρεια Καρολίνα οι ασθενείς που νοσούν από την COVID-19 και έχουν μπεί σε νοσοκομεία είναι σήμερα αισθητά περισσότεροι απ’ ό,τι πριν από έναν μήνα.

Με μισό εκατομμύριο τεστ να γίνονται καθημερινά, η χώρα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στις διαγνωστικές εξετάσεις ανά κάτοικο.

Εκφράζονται ανησυχίες από ειδικούς ότι οι διαδηλώσεις εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ, εδώ και δύο εβδομάδες μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόντ, θα προκαλέσουν αναζωπύρωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Ρεπουμπλικάνος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, πάντως, θέλησε να φανεί καθησυχαστικός. «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως, έως αυτό το στάδιο, δεν βλέπουμε αύξηση των νέων κρουσμάτων τώρα, περίπου δύο εβδομάδες αφότου άρχισαν να γίνονται οι πρώτες διαδηλώσεις», διαβεβαίωσε ο Πενς τον τηλεοπτικό σταθμό Fox Business Network.

Κατά τον μέσο όρο 11 επιδημιολογικών μοντέλων όπως τον υπολόγισαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στη χώρα αναμένεται να έχει φθάσει τους περίπου 130.000 την 4η Ιουλίου, την ημέρα της εθνικής εορτής των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση