Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 70.000 οι νεκροί στη Λατινική Αμερική – Ρεκόρ κρουσμάτων σε Μεξικό, Παναμά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 09:48 Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 70.000 οι νεκροί στη Λατινική Αμερική – Ρεκόρ κρουσμάτων σε Μεξικό, Παναμά

Ο κορωνοϊός θερίζει ζωές στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Ο τραγικός απολογισμός ξεπέρασε, το βράδυ της Τετάρτης (10.06.2020) τους 70.000 νεκρούς, σύμφωνα με την  καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται στις επίσημες ανακοινώσεις των αρχών των κρατών της περιφέρειας.

Τα περισσότερα από τα θύματα του κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική εντοπίζονται στη Βραζιλία, τη χώρα που πλέον έχει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Από το σχεδόν 1,5 εκατ. ανθρώπους που μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2 στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, οι 71.104 υπέκυψαν στην COVID-19, εκ των οποίων 39.680 στη Βραζιλία, σύμφωνα με το AFP.

Τα επίσημα δεδομένα αναμφίβολα είναι κατώτερα των πραγματικών αριθμών, σύμφωνα με μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας.

Σχεδόν 5.000 κρούσματα σε μια μέρα στο Μεξικό

Ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφηκε την Τετάρτη στο Μεξικό, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 708 θάνατοι και 4.883 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ.

Μέχρι σήμερα, ο κορονοϊός έχει κοστίσει τη ζωή σε 15.357 στο Μεξικό, ενώ 129.184 έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Στελέχη της κυβέρνησης του Μεξικού επισημαίνουν ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν όσων έχουν διαγνωστεί επίσημα. Ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες -Γκατέλ προέβλεψε επιτάχυνση της εξάπλωσης της πανδημίας το προσεχές διάστημα.

Ρεκόρ και στον Παναμά

Εκτός από το Μεξικό και στον Παναμά καταγράφηκε ένα νέο θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, την ώρα που διαδηλωτές συγκεντρώνονταν στην πρωτεύουσα για να καταγγείλουν τα φερόμενα φαινόμενα διαφθοράς στις κρατικές συμβάσεις για την αγορά υλικών προοριζόμενων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Την Τετάρτη, όπως ανακοινώθηκε, καταγράφηκαν 656 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 17.884 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενημέρωσε ο Ισραέλ Σεδένιο, αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Συνολικά 413 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην COVID-19, εκ των οποίων 10 τις προηγούμενες 24 ώρες. Αυτός ήταν ο πιο υψηλός αριθμός θανάτων από το Σάββατο, όταν διαπιστώνονταν 16.

Ο Παναμάς των περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων είναι η χώρα της κεντρικής Αμερικής που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα της πανδημίας.

Το θλιβερό ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 24 ώρες ανακοινώθηκε την ημέρα που οργανώθηκε στην πρωτεύουσα της χώρας διαδήλωση εναντίον της διαφθοράς κυβερνητικών στελεχών. Έχει αρχίσει να διενεργείται έρευνα μετά τη δημιουργία προσωρινού νοσοκομείου δυναμικότητας εκατό κλινών για την αντιμετώπιση της κρίσης, έναντι ποσού 6,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο πλαίσιο δεύτερης έρευνας που διενεργείται εξετάζεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος από μέρους της παναμαϊκής κυβέρνησης για την αγορά περίπου εκατό μηχανημάτων τεχνητής υποστήριξης της αναπνοής ασθενών έναντι τιμήματος 5,2 εκατομμυρίων δολαρίων και 2,5 εκατομμυρίων συσκευασιών με αντισηπτική τζελ έναντι 13,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση