Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εικόνες “Φλόιντ” και στις Βρυξέλλες: Αστυνομικοί πατούν στο λαιμό έφηβο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 12:08 Εικόνες “Φλόιντ” και στις Βρυξέλλες: Αστυνομικοί πατούν στο λαιμό έφηβο

Οργή έχει προκαλέσει η φωτογραφία που έχει «συλλάβει» δυο αστυνομικούς στις Βρυξέλλες να έχουν ακινητοποιήσει έναν έφηβο και ο ένας τον πατά στο λαιμό με το γόνατο. Μια εικόνα που θυμίζει τη στιγμή της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεσότα.

Όλα έγιναν ύστερα από μια μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της περασμένης Κυριακής στις Βρυξέλλες κατά του ρατσισμού. Ένας νεαρός φαίνεται πεσμένος στο έδαφος, με τον έναν αστυνομικό να κάθεται πάνω του και έναν δεύτερο να τον κρατά στο έδαφος, έχοντας το ένα του γόνατο στο λαιμό του νεαρού και το δεύτερο στην πλάτη του!

Τη σοκαριστική φωτογραφία δημοσίευσε το αγγλόφωνο site των Βρυξελλών, Brussels Times.

“Όλο αυτό κράτησε περίπου πέντε λεπτά. Νομίζω πονούσε, ούρλιαζε” δήλωσε στην εφημερίδα ο Ιγκόρ Πλάινερ, ο φωτογράφος ο οποίος απαθανάτισε το στιγμιότυπο. Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, είπε ότι ο νεαρός έκλαιγε από τον πόνο και ο λόγος που τον είχαν συλλάβει, είναι άγνωστος.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ήταν ίδια σκηνή με αυτή που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ. Ο αστυνομικός είχε τα γόνατά του στην πλάτη και το λαιμό του νεαρού και του είχε, επίσης, «γυρίσει» το χέρι!

Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό σημειώνοντας ότι “οι πρακτικές που χρησιμοποιούνται (από την αστυνομία) εξαρτώνται από τις περιστάσεις. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν πριν μπορέσει κανείς να πει αν είναι ή όχι επιτρεπτό αυτό που έγινε”.

“Δεν αντιστεκόταν της σύλληψης” είπε ένας άλλος μάρτυρας, ο Αράς. Ο νεαρός ήταν αδύνατος και όχι μεγαλύτερος από 20 ετών, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως οι αστυνομικοί θα μπορούσαν απλά να τον έχουν σηκώσει και να τον βάλουν στο βαν!

Με πληροφορίες κι από brusselstimes.com