Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Κίνα - Lockdown στην κεντρική αγορά του Πεκίνου, σε καραντίνα 11 συνοικίες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 11:32 Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Κίνα - Lockdown στην κεντρική αγορά του Πεκίνου, σε καραντίνα 11 συνοικίες

Η ανησυχία για το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού αυξάνεται

Οι αρχές στο Πεκίνο έκλεισαν προσωρινά κεντρική αγορά χονδρικής πώλησης αγροτικών προϊόντων μετά την αύξηση που καταγράφηκε στα κρούσματα μετάδοσης του κορονοϊού στην πρωτεύουσα της Κίνας τις τελευταίες δύο ημέρες.

Το κλείσιμο της αγοράς χονδρικής Σινφάντι στις 03.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου (τοπική ώρα· στις 21.00 χθες Παρασκευή ώρα Ελλάδας) αποφασίστηκε αφού, όπως έγινε χθες γνωστό, δύο άνδρες που εργάζονταν σε κέντρο ερευνών για το κρέας και πρόσφατα είχαν επισκεφθεί τη συγκεκριμένη αγορά μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό. Δεν είναι σαφές ακόμη πώς οι δύο άνδρες μολύνθηκαν.

Κορονοϊός: Συναγερμός στην Κίνα - Lockdown στην κεντρική αγορά του Πεκίνου, σε καραντίνα 11 συνοικίες

Οι ανησυχίες για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού αυξάνονται, ακόμα και σε πολλές χώρες που φαίνεται να έχουν ανακόψει την εξάπλωσή του. Ο νέος ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε αγορά τροφίμων στην Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, στην κεντρική Κίνα, τον Δεκέμβριο.

Οι αρχές στο Πεκίνο είχαν προηγουμένως αναστείλει τις αγοραπωλησίες βοδινού και πρόβειου κρέατος στην αγορά Σινφάντι, ενώ παράλληλα είχαν προχωρήσει στο κλείσιμο και άλλων αγορών χονδρικής στην πόλη.

1

Γεγονός που αποτυπώνει τις ανησυχίες για τον κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης του ιού: μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο Πεκίνο απέσυραν τον σολομό από τα ράφια τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετά τον εντοπισμό του SARS-CoV-2 σε επιφάνειες κοπής που χρησιμοποιούνται για εισαγόμενο σολομό στην αγορά, ανέφερε η κρατική εφημερίδα Beijing Youth Daily.

Παράλληλα, 11 συνοικίες στο νότιο Πεκίνο τέθηκαν σε καθεστώς περιορισμού, λόγω της εμφάνισης νέων κρουσμάτων της COVID-19 στη Σινφάντι, σε αυτή την περιοχή, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Επτά κρούσματα της COVID-19 εντοπίστηκαν κοντά στη Σινφάντι, περιλαμβανομένων έξι σήμερα, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση