Απίστευτο: Η Πολωνία εισέβαλε... κατά λάθος στην Τσεχία – Δείτε τι συνέβη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 19:21 Απίστευτο: Η Πολωνία εισέβαλε... κατά λάθος στην Τσεχία – Δείτε τι συνέβη

Παρ' ολίγον διπλωματικό επεισόδιο συνένη μεταξύ Πολωνίας και Τσεχίας, όταν Πολωνοί στρατιώτες εισέβαλαν... κατά λάθος σε τσεχικό έδαφος.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, Πολωνοί στρατιώτες που φρουρούσαν τμήματα των κλειστών συνόρων των δύο χωρών ξεκίνησαν να απομακρύνουν τους Τσέχους που προσπαθούσαν να επισκεφθούν μία εκκλησία στην Πολωνία. Όμως στην προσπάθειά τους αυτή, πέρασαν στο έδαφος της Τσεχίας. Το συγκεκριμένο συμβάν είχε ως αποτέλεσμα η τσεχική πρεσβεία στη Βαρσοβία, να αναλάβει δράση και να ενημερώσει την πολωνική πλευρά.

«Οι Πολωνοί ομόλογοί μας μας διαβεβαίωσαν ανεπίσημα ότι αυτό το περιστατικό ήταν απλώς μια παρανόηση που προκλήθηκε από τον πολωνικό στρατό χωρίς εχθρική πρόθεση, ωστόσο, περιμένουμε ακόμη μια επίσημη δήλωση» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο CNN.  «Οι Πολωνοί στρατιώτες δεν βρίσκονται πλέον εκεί και οι πολίτες μας μπορούν να επισκεφθούν ξανά τον χώρο ελεύθερα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το πολωνικό υπουργείο Άμυνας αναγνώρισε τη σύντομη εισβολή σε τσεχικό έδαφος. «Το περιστατικό αυτό ήταν αποτέλεσμα παρανόησης, όχι σκόπιμη ενέργεια. Διορθώθηκε αμέσως και η υπόθεση λύθηκε» ανέφερε ακόμη στο CNN.

πηγή: reader.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB