Κόμπι Μπράιαντ: Το πρώτο πόρισμα για τα αίτια του δυστυχήματος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 09:20 Κόμπι Μπράιαντ: Το πρώτο πόρισμα για τα αίτια του δυστυχήματος

Το πολύνεκρο δυστύχημα διερευνάται ακόμα.

Η ομίχλη ήταν πιθανότατα ο λόγος του τραγικού δυστυχήματος του ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ.

Οι ομοσπονδιακοί ερευνητές των ΗΠΑ που έχουν αναλάβει την υπόθεση επεσήμαναν ότι ο πιλότος αποπροσανατολίστηκε από την ομίχλη, με αποτέλεσμα ο Μπράιαντ, η κόρη του κι άλλα έξι άτομα να χάσουν τη ζωή τους,

Τα ευρήματα ήρθαν σε μια λεγόμενη "δημόσια υποδοχή" που κυκλοφόρησε το εθνικό συμβούλιο ασφάλειας μεταφορών καθώς διερευνά τη συντριβή του Ιανουαρίου. Το NTSB δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει την τελική του έκθεση.

Τι έδειξαν οι τοξικολογικές

"Καθαρός" από αλκοόλ και ναρκωτικά βρέθηκε ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου που συνετρίβη στις 26 Ιανουαρίου σκορπίζοντας τον θάνατο στους εννέα επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων ήταν ο Κόμπι Μπράιαντ και η κόρη του Τζιάνα.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της αυτοψίας, στο αίμα του 50χρονου πιλότου, Άρα Ζαμπογιάν, δεν ανιχνεύθηκαν αλκοόλ ή ναρκωτικά.

"Οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν ανίχνευσαν την παρουσία αλκοόλ ή ναρκωτικών. Οι ουσίες που εξετάστηκαν ήταν οι εξής: βενζοδιαζεπίνη, κοκαΐνη, φεντανύλη, ηρωίνη, μαριχουάνα, οπιοειδή, φαινκυκλιδίνη και αμφεταμίνη", ανέφερε η έκθεση.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ελικόπτερο ταξίδευε με ταχύτητα 296 km/h σε ομιχλώδη καιρό όταν έπεσε πάνω σε ένα λόφο βορειοδυτικά του Λος Άντζελες.

Όσον αφορά τον Κόμπι Μπράιαντ, η έκθεση αναφέρει ότι ο θάνατός του ήταν ακαριαίος μετά από τραυματισμούς σε ολόκληρο το σώμα του.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση