Εν μέσω πανδημίας διέσχισε τον Ατλαντικό για να σμίξει με τους γονείς του

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 13:34 Εν μέσω πανδημίας διέσχισε τον Ατλαντικό για να σμίξει με τους γονείς του

O Χουάν Μανουέλ Μπαλεστέρο πέρασε από την Πορτογαλία στην Αργεντινή εν μέσω πανδημίας

Ο σύγχρονος Ροβινσώνας Κρούσος ονομάζεται Χουάν Μανουέλ Μπαλεστέρο και είναι 47 ετών. Εγραψε κι αυτός ιστορία καθώς διέσχισε τον Ατλαντικό για να πάει να δει τους δικούς του, αφού δεν υπήρχε άλλο μέσον λόγω κορονοϊού...

Ο Μπαλεστέρο ζει στην Ισπανία, αλλά βρέθηκε στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας καθώς ήθελε από εκεί να πάει στην Αργεντινή να δει τους γονείς του. Εκεί έμαθε ότι οι πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω του lockdown.

Ωστόσο η απόφασή του να πάει στην πατρίδα του ήταν γι αυτόν δεδομένη. Ετσι πήρε το εννιάμετρο σκάφος του και σαν σύγχρονος Οδυσσέας ξανοίχτηκε στα κύματα του Ατλαντικού...

Χρειάστηκε σχεδόν όλο το διάστημα της καραντίνας για να πετύχει τελικά το στόχο του, αφού έκανε 85 μέρες να φτάσει, περνώντας από... 40 κύματα. Που πρακτικά βέβαια ήταν και μεγάλα και πολλαπλάσια.

Ο στόχος του

Ο Μπαλεστέρο πήρε ένα απόθεμα τροφίμων στο σκάφος του, το “Skua” και ξεκίνησε από το Πόρτο Σάντο. «Ήθελα να είμαι με τους γονείς μου, τον 90χρονο Κάρλος και την 82χρονη Νίλντα Γκόμεζ», είπε ο ίδιος στο Associated Press.

Αντιμετώπισε στην πορεία του τρομακτικές καταιγίδες και κάποια στιγμή κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας, όταν το σκάφος του βολόδερνε σαν καρυδότσουφλο στα πελώρια κύματα. Μετά τις αναγκαίες επισκευές στη Βραζιλία ξεκίνησε ξανά το ταξίδι, αλλά ούτε η πλοήγηση στον Ρίο ντελ Πλάτα που οδηγεί στο Μαρ ντελ Πλάτα στην πατρίδα του την Αργεντινή, ήταν κάτι εύκολο, αλλά τελικά τα κατάφερε.

Στόχος του ήταν να φτάσει στις 15 Μαϊου για τα γενέθλια του πατέρα του κάτι που δεν κατέστη δυνατό, αλλά πρόλαβε να γιορτάσει μαζί του χθες τη Γιορτή του Πατέρα. Στον προορισμό του έφτασε πριν μία βδομάδα και υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορονοϊό, όπου βγήκε αρνητικός, προκειμένου να τυλίξει στην αγκαλιά του τους γονείς του. Οσο για το τί θα κάνει τώρα, ο ίδιος είπε: «Θα φυτέψω έναν κήπο και θα πάρω τρεις κότες. Θα περάσω αυτό το χειμώνα με τους γέρους μου. Θέλω να είμαι μαζί τους».

πηγή: gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση