Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής 17 και 18 Ιουλίου - Θα είναι η πρώτη με φυσική παρουσία των ηγετών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 15:51 Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής 17 και 18 Ιουλίου - Θα είναι η πρώτη με φυσική παρουσία των ηγετών (photo InTime)

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής με φυσική παρουσία – για πρώτη από το ξέσπασμα της πανδημίας – των Ευρωπαίων ηγετών θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 17 και 18 Ιουλίου.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (23.06.2020) ο Σαρλ Μισέλ, η έκτακτη σύνοδος κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των 27 χωρών – μελών θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Ιουλίου. Σύμφωνα τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στόχος της έκτακτης Συνόδου θα είναι επίτευξη συμφωνίας επί του σχεδίου ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Θα είναι η πρώτη σύνοδος κορυφής που διεξάγεται από την αρχή της πανδημίας, τον Μάρτιο, με την φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, καθώς η τελευταία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Νωρίτερα, στην ατζέντα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, θα βρεθεί το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.

Μία ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης την περασμένη εβδομάδα έδωσε την ευκαιρία να εκτεθούν οι διαφορές των απόψεων των Ευρωπαίων ηγετών για το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης. Ο στόχος είναι η υιοθέτησή του μέχρι το τέλος του Ιουλίου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση