Ραντεβού στον πύργο του Μέζεμπεργκ για Μακρόν - Μέρκελ στις 29 Ιουνίου για το σχέδιο ανάκαμψης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 18:10 Ραντεβού στον πύργο του Μέζεμπεργκ για Μακρόν - Μέρκελ στις 29 Ιουνίου για το σχέδιο ανάκαμψης

Τι σηματοδοτεί η συνάντησή τους παραμονές της γερμανικής προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ

Για να συζητήσουν το σχέδιο ανάκαμψης για την Ευρώπη συναντώνται ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στην πόλη Μέζεμπεργκ της Γερμανίας στις 29 Ιουνίου

Οπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο της γαλλικής προεδρίας οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης και την κρίση της covid-19, ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και άλλα διεθνή θέματα, προσθέτει το γραφείο του Μακρόν στην ίδια ανακοίνωση.

Ο Γάλλος ηγέτης θα γίνει δεκτός από την καγκελάριο στον πύργο του Μέζεμπεργκ, που αποτελεί επίσημη κατοικία της γερμανικής κυβέρνησης, σε απόσταση 70 χλμ από το Βερολίνο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα έχουν "μία συζήτηση και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου και δείπνο εργασίας".

"Στις παραμονές της γερμανικής προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ" για το δεύτερο εξάμηνο του 2020, "η συνάντηση τούτη μεταφράζει την κοινή βούληση αμφοτέρων για μία στενή συνεργασία Γαλλίας και Γερμανίας, στο πνεύμα της παράτασης της πρωτοβουλίας της 18ης Μαΐου", η οποία είχε καταλήξει στην κοινή πρόταση των δύο χωρών για την εκταμίευση 500 δισεκ. ευρώ, που θα βοηθήσουν την ΕΕ να ξεπεράσει την κρίση του κορονοϊού μέσα από την αμοιβαιοποίηση του ευρωπαϊκού χρέους.

Το σχέδιο τούτο θα βρεθεί στον πυρήνα των συζητήσεων της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις 17 και 18 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο Μακρόν συναντήθηκε νωρίτερα εντός της εβδομάδος με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, μία επαφή που σύμφωνα με αξιωματούχο της γαλλικής προεδρίας συνέβαλε ώστε να επιλυθούν εκατέρωθεν διαφορές σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

πηγή: thetoc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση