Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκλονίζει ο δικηγόρος του 29χρονου ομογενή: Του έριξαν τρεις φορές με taser των 50.000 βολτ [Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 18:21 Συγκλονίζει ο δικηγόρος του 29χρονου ομογενή: Του έριξαν τρεις φορές με taser των 50.000 βολτ [Βίντεο]

Το βίντεο της αστυνομίας περιμένει να πάρει στα χέρια της η οικογένεια του αδικοχαμένου Γιώργου Ζαπάντη.

Σοκαρισμένη είναι η ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ από τον θάνατο του Γιώργου Ζαπάντη στη Νέα Υόρκη. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας γείτονας του κάλεσε την αστυνομία καταγγέλλοντας ότι ο 29χρονος οπλοφορεί.

Οι Αρχές έφτασαν στο σημείο, βρήκαν τον νεαρό άνδρα στο υπόγειο του σπιτιού του, κρατώντας ένα σπαθί. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τον χτύπησαν με τέιζερ, αφού αρνήθηκε να αφήσει το σπαθί, παρά τις διαταγές τους.

Εντελώς διαφορετική βέβαια είναι η εκδοχή της μητέρας του που τονίζει ότι το σπαθί ήταν ψεύτικο, δώρο του πατέρα του καθώς και ότι δεν πρόβαλε καμία αντίρρηση.

Ο νεαρός έπεσε στην αυλή του σπιτιού του μετά από χτυπήματα με τέιζερ τρεις φορές από τους αστυνομικούς. Έπαθε καρδιακή προσβολή και άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο ασθενοφόρο, που τον μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

"Περιμένουμε να δούμε το βίντεο της αστυνομίας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Εμείς το λέμε body camera, ό,τι βλέπουν αυτοί, θα το δούμε στο βίντεο. Το πιο σημαντικό είναι να δούμε τι έγινε στην πόρτα όταν μπήκε η αστυνομία", είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Γιώργος Βομβολάκης στο Mega.

"Του έριξαν με το τέιζερ τρεις φορές, δεν ξέρουμε γιατί. Κανονικά μία φορά μόνο πρέπει να ρίξεις. Κάθε φορά που του ρίχνουν τη βολή είναι 50 χιλιάδες βολτ. Είναι απίστευτο που το έκαναν τρεις φορές. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Γιώργο να πεθάνει έτσι. Ήταν νέο παιδί", πρόσθεσε ο ίδιος.

πηγη: thetoc.gr