Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάτερ Μάξιμος: Ο ιερέας πρωταθλητής bodybuilding με το δικό του ορθόδοξο γυμναστήριο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 22:35 Πάτερ Μάξιμος: Ο ιερέας πρωταθλητής bodybuilding με το δικό του ορθόδοξο γυμναστήριο

O πάτερ Μάξιμος (Maksim Pastukhov) είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση ιερέα που δεν συναντάται εύκολα. Θα μπορούσε μάλιστα να πει κανείς πως πρωτοτυπεί παγκοσμίως…

Ο ορθόδοξος ιερέας της τοπικής περιφέρειας Μπέλγκοροντ στη δυτική Ρωσία, ασχολείται από μικρή ηλικία με τις πολεμικές τέχνες, έχει μαύρη ζώνη στο καράτε, είναι πρωταθλητής στο bodybuilding και παράλληλα διατηρεί το δικό του ορθόδοξο… γυμναστήριο, με την ονομασία Orthodox Sports Club.

 

Σύμφωνα μάλιστα με το «Russia Today», ο ιερέας πούλησε ακόμα και το σπίτι του για να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του, ώστε να φέρει με αυτόν τον τρόπο περισσότερους νέους στην εκκλησία.

Στο ιδιαίτερο αυτό γυμναστήριο όμως δεν γυμνάζει κάποιος μόνο το σώμα του, αλλά «γυμνάζεται» και σε ζητήματα πίστης, καθώς ο πάτερ Μaksim είναι εκείνος που συχνά δημιουργεί στους αθλούμενους τη διάθεση για θεολογικές συζητήσεις, κάνοντας ασκήσεις μετά… προσευχής.

«Κάθε άσκηση που γίνεται στο γυμναστήριο συνοδεύεται πάντοτε από προσευχή. Κάθε άσκηση ξεκινάει και τελειώνει με προσευχή. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά» αναφέρει ο ίδιος σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Μάλιστα, τα παιδιά που πηγαίνουν στο γυμναστήριο του ιερέα φέρονται να είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένα και παρόλο που μπορεί να μην είχαν σχέση με την εκκλησία μέχρι πρότινος, πλέον έχουν αρχίσει να μαθαίνουν πράγματα για την πίστη και να δείχνουν σεβασμό, αναφέρουν ξένα μέσα.

Πηγή: Zougla.gr