Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προειδοποίηση Βαρθολομαίου για Αγιά Σοφιά: Αν γίνει τέμενος, θα στραφούν εκατομμύρια χριστιανοί κατά του Ισλάμ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 13:55 Προειδοποίηση Βαρθολομαίου για Αγιά Σοφιά: Αν γίνει τέμενος, θα στραφούν εκατομμύρια χριστιανοί κατά του Ισλάμ

"Η Αγία Σοφία ως μουσείο αποτελεί τόπος και σύμβολο συναντήσεως, αλληλεγγύης και αλληλοκατανοήσεως Χριστιανισμού και Ισλάμ", είπε.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έστειλε μήνυμα στην Τουρκία ότι τυχόν μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί "θα στρέψει εκατομμύρια χριστιανούς σε όλο τον κόσμο εναντίον του Ισλάμ".

"Ο τουρκικός λαός έχει την ευθύνη της ανάδειξης αυτής της οικουμενικότητας του μνημείου. Η Αγία Σοφία ως μουσείο αποτελεί τόπος και σύμβολο συναντήσεως, αλληλεγγύης και αλληλοκατανοήσεως Χριστιανισμού και Ισλάμ", τόνισε μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στο κήρυγμά του μετά τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίων Αποστόλων Φερίκιοϊ.

"Η Αγία Σοφία ως μουσείο αποτελεί τόπος και σύμβολο συναντήσεως, αλληλεγγύης και αλληλοκατανοήσεως Χριστιανισμού και Ισλάμ. Η τυχόν μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος θα στρέψει εκατομμύρια χριστιανών σε όλο τον κόσμο εναντίον του Ισλάμ. Το ζητούμενο, όμως, είναι η ενότητα. Έχουμε την προσδοκία ότι στο τέλος θα επικρατήσει η σύνεση και η λογική", είπε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο από το 2:19:00

πηγή: thetoc.gr