Τζέφρι Ρας: Αποζημίωση 1,7 εκ. ευρώ από την Daily Telegraph

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 23:18 Τζέφρι Ρας: Αποζημίωση 1,7 εκ. ευρώ από την Daily Telegraph

Ο Τζέφρι Ρας κέρδισε αποζημίωση – ρεκόρ! Ο Αυστραλός αστέρας του Χόλιγουντ κέρδισε τη δικαστική μάχη με μία ταμπλόιντ της Αυστραλίας.

Η Daily Telegraph καταδικάστηκε και στο εφετείο για δυσφήμιση του Τζέφρι Ρας που θα λάβει αποζημίωση 1,7 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη που έχει επιδικαστεί ποτέ σε πρόσωπο στην Αυστραλία, από την ιδιοκτησίας του Ρούπερτ Μέρντοκ εφημερίδα.

Η απόφαση εις βάρος της αυστραλιανής θυγατρικής της News Corp’s, της εταιρείας Nationwide News, είναι η τελευταία εξέλιξη στην δικαστική διαμάχη του βραβευμένου με Όσκαρ Τζέφρι Ρας με την Daily Telegraph, η οποία σε δημοσίευμά της τον κατηγόρησε για ανάρμοστη συμπεριφορά σεξουαλικής φύσης σε βάρος συμπρωταγωνίστριάς του.

Η ταμπλόιντ του Σίδνεϊ είχε δημοσιεύσει στο πρωτοσέλιδό της, το 2017, ένα άρθρο στο οποίο αναφερόταν ότι η Sydney Theatre Company είχε λάβει την καταγγελία της ηθοποιού Έριν Τζιν Νόρβιλ, η οποία κατηγορούσε τον Τζέφρι Ρας ότι την είχε αγγίξει επίτηδες με ανάρμοστο τρόπο στη διάρκεια της παράστασης του «Βασιλιά Ληρ».

Ένας δικαστής του Σίδνεϊ είχε περιγράψει το περιεχόμενο του δημοσιεύματος ως ένα “παρακινδυνευμένα ανεύθυνο παράδειγμα κίτρινης δημοσιογραφίας”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση