Στη Λιβύη αιφνιδιαστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ακάρ!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 18:05 Στη Λιβύη αιφνιδιαστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ακάρ!

Μετά τον επικεφαλής των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων, εκτάκτως στη Λιβύη ταξίδεψε και ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, το υψηλόβαθμο τουρκικό κλιμάκιο μετέβη στην Τρίπολη προκειμένου να εξετάσουν την εξέλιξη των κοινών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του παράνομου Μνημονίου Συνεργασίας για την Ασφάλεια και τη Στρατιωτική Συνεργασία, μεταξύ της Άγκυρας και της κυβέρνησης του Φαγεζ αλ Σάρατζ.

 

 

Ο Χουλουσί Ακάρ και ο Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, μετά την τελετή υποδοχής, μετέβησαν στο αρχηγείο της Συμβουλευτικής Διοίκησης Συνεργασίας Άμυνας, Βοήθειας και Κατάρτισης, η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας.

 

 

Η Ρωσία ανοίγει και πάλι την πρεσβεία της στην Λιβύη

Στο μεταξύ, η Ρωσία αποφάσισε να ανοίξει και πάλι την πρεσβεία της στην Λιβύη, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Ακίλα Σάλεχ, πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, του εκλεγμένου λιβυκού κοινοβουλίου που έχει την έδρα του στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

"Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι λάβαμε την απόφαση να ανοίξουμε και πάλι την πρεσβεία της Ρωσίας στην Λιβύη με επικεφαλής στην παρούσα φάση τον προσωρινό επιτετραμμένο Τζαμσέντ Μπολτάγεφ. Προσωρινά θα έχει την έδρα του στην επικράτεια της Τυνησίας. Όμως θέλω να υπογραμμίσω ότι στις αρμοδιότητές του εντάσσεται η εκπροσώπηση της Ρωσίας σε όλης την επικράτεια της Λιβύης" δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε επίσης την πρόταση για την επίτευξη εκεχειρίας στην Λιβύη που είχε κάνει ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι από κοινού με τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ στο Κάϊρο τις 6 Ιουνίου, λέγοντας ότι η "πρωτοβουλία του Καϊρου" μπορεί να αποτελέσει την βάση για την διευθέτηση της διένεξης στην Λιβύη.

"Επίσης δώσαμε προσοχή στο έγγραφο, το οποίο πήρε την ονομασία ‘πρωτοβουλία του Καϊρου’ και το οποίο κοινοποίησε ο πρόεδρος της Αιγύπτου κύριος (Αμπντέλ Φατάχ ) αλ Σίσι στις 6 Ιουνίου , κατά την διάρκεια της επίσκεψης σας στην Αίγυπτο", δήλωσε ο Λαβρόφ απευθυνόμενος στον Ακίλα Σάλεχ και προσέθεσε: "Θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία αυτή του Καΐρου εντάσσεται στο πλαίσιο των αποφάσεων της διεθνούς διάσκεψης για την Λιβύη που έγινε στο Βερολίνο και μπορεί πλήρως να αποτελέσει την βάση των ενδολιβυκών συζητήσεων".

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση