Κορωνο…κλοιός στον Τραμπ! Θετική η σύντροφος του γιου του και μυστικοί πράκτορες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 14:11 Κορωνο…κλοιός στον Τραμπ! Θετική η σύντροφος του γιου του και μυστικοί πράκτορες

Όπου κι αν κοιτάξει… κρούσματα κορωνοϊού βλέπει ο Ντόναλντ Τραμπ. Κι ας κάνει πως δεν “τρέχει” τίποτα. Νέο κρούσμα κοντά στον Αμερικανό πρόεδρο που όμως έχει το μυαλό του στις… φιέστες και τις εκλογές κι όχι στην πανδημία.

Μπορεί εκείνος να κάνει φιέστες και προεκλογικά σόου, μπορεί να αρνείται να φορέσει μάσκα αλλά ο κορωνοϊός που θερίζει τις ΗΠΑ, πλησιάζει και τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ. Γιατί υπάρχουν κρούσματα πολύ κοντά του.

Ένα απ’ αυτά είναι η Κίμπερλι Γκιλφόιλ. Είναι σύντροφος του Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ και κορυφαίο στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού πρόεδρου. Βρέθηκε δε θετική στον κορωνοϊό λίγο πριν από τη συγκέντρωση φιέστα του Τραμπ στο Όρος Ράσμορ, υπό το “βλέμμα” των Τζορτζ Ουάσινγκτον, Τόμας Τζέφερσον, Θιόντορ Ρούσβελτ και Άβρααμ Λίνκολν.

«Αφού βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, η Κίμπερλι αμέσως απομονώθηκε για να περιορίσει κάθε διασπορά», δήλωσε ο Σέρτζιο Γκορ, προσωπάρχης επιτροπής που συγκεντρώνει χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ.

Η κατάσταση της συντρόφου του γιου του Ντόναλντ Τραμπ είναι καλή και σύντομα θα υποβληθεί και σε δεύτερο τεστ για να ξεκαθαρίσει πως η πρώτη διάγνωση ήταν η σωστή. Είναι ασυμπτωματική αλλά προληπτικά ακύρωσε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετείχε. Τεστ για κορωνοϊό έκανε και ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ αλλά βγήκε αρνητικό. Έχει μπει, προληπτικά κι εκείνος σε καραντίνα.


Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, τον μεγαλύτερο γιο του Αμερικανού προέδρου (Φωτογραφία αρχείου EPA)

Η Γκιλφόιλ βρέθηκε θετική στον κορονοϊό ενώ βρισκόταν στη Νότια Ντακότα και ενώ επρόκειτο να παραβρεθεί στη συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στο Όρος Ράσμορ, όπως αποκάλυψαν δυο πηγές στο CNN. Σύμφωνα με μια από τις πηγές αυτές, η Κίμπερλι Γκιλφόιλ δεν ήταν μαζί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ούτε και είχε πρόσφατα οποιαδήποτε επαφή μαζί του. Ήταν όμως πριν από μερικές εβδομάδες στη συγκέντρωσή του στην Τούλσα της Οκλαχόμα αλλά και σε μια συγκέντρωση στο Φοίνιξ…

Εδώ και μέρες η Κίμπερλι Γκιλφόιλ (σ.σ. είναι επικεφαλής της Επιτροπής για τη συγκέντρωση δωρεών υπέρ της εκστρατείας Τραμπ) και ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ συμμετείχαν σε πολλούς εράνους και συναντήθηκαν με πολλά άτομα στη Μοντάντα, τη Νότια Ντακότα..

Θετικοί και μυστικοί πράκτορες 

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ δεν είναι το μοναδικό πρόσωπο που έχει βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό και είναι «κοντά» στον Ντόναλντ Τραμπ. Δεν είναι όμως μόνο εκείνος που… «απειλείται».

Μυστικοί πράκτορες που έχουν επιφορτιστεί με τη φύλαξη του Αμερικανού αντιπροέδρου, Μάικ Πενς, επίσης βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και εξαιτίας αυτού ακυρώθηκε μια συγκέντρωση στην οποία θα έδινε το παρών ο Πενς στην Αριζόνα!

Ο Πενς επρόκειτο να ταξιδέψει στην Αριζόνα την περασμένη Τρίτη αλλά ακύρωσε το ταξίδι του εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με δυο αξιωματούχους του Λευκού Οίκου που μίλησαν στην Washington Post, ο Πενς αναγκάστηκε να καθυστερήσει την επίσκεψή του στην Αριζόνα κατά μια μέρα καθώς ένα μέλος των μυστικών υπηρεσιών έχει βρεθεί θετικό στον κορονοϊκό και άλλοι πράκτορες εμφανίζουν συμπτώματα. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, 8 με 10 μέλη των Μυστικών Υπηρεσιών ή αξιωματούχοι που επρόκειτο να ταξιδέψουν με τον Πενς, είχαν αρρωστήσει!

Μάλιστα, ζητήθηκε από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να κάνει το ταξίδι του την Τετάρτη για να προλάβει η Υπηρεσία να του στείλει… υγιείς πράκτορες.

Τελικά, ο Πενς πήγε στο Φοίνιξ την Τετάρτη αλλά μόνο για να συμμετάσχει σε ενημέρωση για τον κορονοϊό με τον κυβερνήτη Νταγκ Ντουσέι και αξιωματούχους της υγείας.

Με πληροφορίες από New York Times, CNN, Washington Post

Προσαρμοσμένη αναζήτηση