Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοινώνει νέα κυβέρνηση ο Μακρόν – Πάει για δήμαρχος Χάβρης ο Φιλίπ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 16:36 Ανακοινώνει νέα κυβέρνηση ο Μακρόν – Πάει για δήμαρχος Χάβρης ο Φιλίπ

Ο Εμανουέλ Μακρόν πρόκειται να ανακοινώσει αύριο την σύνθεση του νέου υπουργικού του συμβουλίου, δήλωσαν σήμερα δύο πηγές που πρόσκεινται στον πρόεδρο, μετά την αντικατάσταση του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ, ο οποίος παραιτήθηκε για να αναλάβει δήμαρχος της Χάβρης, όπου εξελέγη.

Ο Μακρόν και ο νέος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ θα συναντηθούν στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων για να συζητήσουν το σχήμα της νέας κυβέρνησης αργότερα σήμερα, είπαν οι πηγές.

“Σε αυτό το στάδιο εξετάζεται ένα σχήμα με περίπου 20 υπουργούς. Οι υφυπουργοί θα ανακοινωθούν σε ένα δεύτερο στάδιο”, είπε η μια πηγή στο Reuters.

Γίνεται Δήμαρχος Χάβρης ο Φιλίπ

Την ίδια ώρα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ αναλαμβάνει καθήκοντα δημάρχου της Χάβρης.

Ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν έκανε δεκτή της παραίτηση του Φιλίπ την Παρασκευή και τον αντικατέστησε με τον Ζαν Καστέξ, ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο στην διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού.

click4more: Εφιαλτική πρόβλεψη για τον κορονοϊό: 3,7 εκατ. νεκροί μέχρι την Άνοιξη του 2021

Ο Φιλίπ επικράτησε στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Χάβρη που διεξήχθη στις 28 Ιουνίου και νωρίτερα σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης επικύρωσε τον διορισμό του.

Υπήρξε και στο παρελθόν δήμαρχος της πόλης -από το 2010 ως το 2017- προτού γίνει πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πολλοί κάτοικοι της πόλης παρακολούθησαν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σήμερα παρότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που ισχύουν απέτρεψαν πολλούς από την είσοδο στο δημαρχείο.

πηγή: newsit.gr