Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμετανόητος ο Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο - Απειλές κατά της ΕΕ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 20:12 Αμετανόητος ο Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο - Απειλές κατά της ΕΕ

Πυρά κατά πάντων εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος - Στο στόχαστρό του Ελλάδα και Ευρώπη για γεωτρήσεις και τουρισμό, αντίστοιχα.

Ανεβάζει εκ νέου τους τόνους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκαλώντας με τις δηλώσεις που έκανε στα εγκαίνια υδροηλεκτρικού σταθμού.

"Στις θάλασσες μας ξεκινήσαμε γεωτρήσεις με τα γεωτρύπανα Φατίχ και Γιαβούζ. Έτσι κατεδαφίσαμε όλα τα σχέδια και όλες τις παγίδες που είχαν στηθεί στην ανατολική Μεσόγειο εναντίον της Τουρκίας, εναντίον της χώρας μας. Μαζί με την ανατολική Μεσόγειο ξεκινήσαμε και για γεωτρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα. Θα συνεχίσουμε αυτές τις εργασίες μας χωρίς να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα μας που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο. Με την βοήθεια του Θεού θα λειτουργήσουμε και τον πρώτο αντιδραστήρια του πυρηνικού σταθμού ενέργειας Ακκούγιου" είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Ερντογάν κατά Ε.Ε: Εάν εμείς χάσουμε μία, εσείς θα χάσετε δέκα

Την ίδια ώρα, έριξε τα βέλη του και στους Ευρωπαίους για την πολιτική τους στάση απέναντι στην Τουρκία αναφορικά με τον τουρισμό.

"Εάν εμείς χάσουμε μία, εσείς θα χάσετε 10!", διαμήνυσε ο Ερντογάν στην ΕΕ μετά τον "τουριστικό" αποκλεισμό που επιβλήθηκε στην Τουρκία, σύμφωνα με το sigmalive.

"H EE ενώ άνοιξε τις πόρτες της σε χώρες που οι υποδομές τους από την οικονομία μέχρι τη δημοκρατία είναι σαθρές, άφησε την Τουρκία απέξω κι αυτό είναι ένα σημάδι ανησυχητικό. Αλλά ας κάνουν ό,τι θέλουν, δεν θα γίνουν εμπόδιο στους δημοκρατικούς και οικονομικούς στόχους της Τουρκίας", είπε χαρακτηριστικά σηκώνοντας και τις δύο παλάμες των χεριών του για να δώσει έμφαση.

πηγή: thetoc.gr